VANT SAMMENLAGT: Det var lite Aksel Lund Svindal kunne gjøre med Beat Feuz, som gjorde det han trengte for å vinne utforcupen sammenlagt. Foto: Marco Trovati / TT / NTB Scanpix

Svindal tapte duellen om utforkula

Beat Feuz (31) hadde et strålende utgangspunkt før onsdagens utforfinale. Da sveitseren innfridde var det lite Aksel Lund Svindal (35) kunne gjøre i kampen om utforkula.

Beat Feuz ledet utforcupen med 60 poeng på Aksel Lund Svindal før onsdagens utforrenn i Åre i Sverige. Det betydde at om sveitseren skulle kjøre inn blant topp seks ville han uansett vunnet utforkula.

Og sveitseren innfridde. Feuz fikk grønne tider hele veien, og kjørte i mål til ledelse, 20 hundredeler foran tyske Thomas Dressen. Da ble oppgaven nærmest umulig for Aksel Lund Svindal.

les også

Mener OL-planer kan velte drømmen om alpin-VM i Narvik

– Ville helst gjort det bedre

Svindal havnet 27 hundredeler bak tiden til sveitseren midtveis, men hentet inn mye på slutten og kjørte til slutt i mål åtte hundredeler bak. Dermed tok Beat Feuz sin første utforkule noensinne.

– Jeg ville helst gjort det bedre i dag. Men jeg er fornøyd med å bli nummer to i utforcupen. Sesongen har vært veldig, veldig bra. Feuz har også vært fantastisk bra, så det er ikke ufortjent at han vinner den kula. Det har alt i alt vært en veldig bra sesong for min del i utfor, oppsummerte Svindal til NRK etter rennet.

Vi fulgte utforen live her!

De to har knivet i utfor hele sesongen, og i OL i Pyeongchang var det Svindal som stakk av med det gjeve gullet. Men med syv pallplasser mot Svindals fem ble Feuz til slutt vinner av utforcupen sammenlagt. Ifølge Svindal selv var det bare ti hundredeler (!) som skilte de to, om man legger sammen alle utfor-rennene deres denne sesongen.

les også

Svindal skal trene videre med gutta etter sesongen: – Jeg vil gi meg selv tid til å ta riktig avgjørelse

Dobbelt Østerrike

Østerrikske Vincent Kriechmayr kjørte ennå raskere enn Feuz og tok ledelsen med fire hundredeler. Landsmann Matthias Mayer ville ikke være noe dårligere, og kjørte inn på samme tid. Dermed delte de to seieren i Åre.

Svindal ble med det skjøvet ut fra pallen og ned på en fjerdeplass. Kjetil Jansrud kjørte inn til en syvendeplass, 41 hundredeler bak Kriechmayr, og havnet til slutt på en niendeplass. Aleksander Aamodt Kilde kom i mål 81 hundredeler bak og endte på en 16. plass.

Sammenlagt havnet Jansrud på syvendeplass i utforcupen, og Kilde på fjortende. Men kula i Super-G sikret Jansrud seg allerede i helgens renn i Kvitfjell, før avslutningsrennet i Åre torsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder