BEST IGJEN: Henrik Kristoffersen kan juble for seier i Wengen. Her feirer han sammen med Marcel Hirscher (t.v.) som ble annenmann. Felix Neureuther (t.h.) kom på tredjeplass. Foto: François-xavier Marit AFP

Kristoffersen vant slalåm-drama i Wengen

Haugen rotet vekk annenplassen etter 1. omgang

Henrik Kristoffersen (22) vant igjen. Men denne gangen var det bare 0,15 sekunders margin mellom ham og erkerivalen Marcel Hirscher.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Kristoffersen er nå oppe 13 seiere i slalåmcupen. Det har han klart i løpet av drøyt tre år. Og han er akkurat like sterk som i den fenomenale fjorårssesongen. Da hadde han også fire slalåmseiere da han reiste fra klassikeren i Wengen. Den femte kom uken etter i Kitzbühel. Og det later til at det kan skje igjen med den kanonformen Kristoffersen besitter for tiden.

Seks slalåmrenn vant han i løpet av den eventyrlige 2016-vinteren. Det var bare én triumf bak verdenscuprekorden for én sesong, som deles av legendene Ingemar Stenmark og Alberto Tomba. Supersvensken vant totalt 40 slalåmrenn i karrieren. Best i alpinhistorien – fem bedre enn «La Bomba».

Les også: Kristoffersen gjør som alpinlegendene

– Det var tøft. Det var en helt annen løype enn i fjor. Det føltes veldig bra. Siste fase av andre omgang gikk meget bra. Og jeg er «superhappy», sier Henrik Kristoffersen i et intervju, som FIS gjorde i målområdet.

På siste mellomtid var han 0,06 sekunder bak Hirscher. I mål hadde han kjempet seg akkurat litt foran - med 0,15 sekunder.

– Utrolig godt

ENEREN: Det står 1 på lystavla i Wengen. Henrik Kristoffersen er verdens beste slalåmkjører for tiden. Foto: Denis Balibouse Reuters

Til TV 2 sier Kristoffersen: – Jeg surrer litt i mellompartiet. Men det var utrolig godt å se grønt lys når jeg kom i mål. Løpet til Hirscher så jeg på, og det var nesten helt feilfritt. Vi kjører nokså likt, sier Kristoffersen.

Han vant for andre året på rad. Han er på pallen for tredje gang på tre år i den sveitsiske alpinmetropolen. I målområdet så han faktisk mer lettet ut enn kjempeglad.

– Det er en av de vanskeligste slalåmbakkene. Og det krever erfaring hvis du skal vinne her, sier Kristoffersen.

Eneste skår i gleden. Leif Kristian Haugen – annenmann etter 1. omgang – kjørte ut på merkelig vis i finaleomgangen. Han traff akkurat innenfor en port.

– To hekt i år. Det er lite å gjøre med det. Kjedelig, men jeg kjører godt på ski. Jeg angriper videre, sier Leif Kristian Haugen.

Drømmestart

Med startnummer fire i 1. omgang smadret Norges store slalåmfanton tidene til Aleksander Khoroshilov, Manfred Mölgg og Marcel Hirscher. Kristoffersen ledet ved hver eneste mellomtid. Avslutningen luktet det svidd av. I mål var han nesten halvsekundet foran russiske Khoroshilov.

Les også: Kristoffersen om rettssaken: – Gir meg ikke så lett

Én etter én måtte de aller beste slalåmkjørerne gi tapt for nordmannens tid. Spennende ble det ikke før en annen nordmann, Leif Kristian Haugen, sto på start med nummer 30 på brystet.

Der resten slet med Kristoffersens fart i både topp og bunn av bakken – eller bare en av delene – holdt Haugen følge hele veien. 29-åringen suste over målstreken til en annenplass i 1. omgang – bare 23 hundredeler bak lagkompisen.

Men da han han en alle tiders mulighet til en pallplass i verdenscupen for første gang i karrieren glapp det. Han tok det imidlertid med et pent smil. På TV i hvert fall.

VG+ Alberto Tomba hyller Kristoffersen

Kristoffersen er nå oppe i 13 triumfer i den teknisk krevende slalåmøvelsen. Han deler 8.-plassen på adelskalenderen med franske Jean-Noël Augert. Det er seks rennseiere opp til Marcel Hirscher på tredjeplass på tabellen.

Sjekk denne: Bare Furuseth har vunnet større seiersmargin enn Kristoffersen

Verdenscup alpint menn i Wengen, Sveits søndag, slalåm:

1) Henrik Kristoffersen, Norge 1.43,31 (52,51-50,80), 2) Marcel Hirscher, Østerrike 1.43,46 (53,07-50,39), 3) Felix Neureuther, Tyskland 1.43,94 (53,48-50,46), 4) Christian Hirschbuehl, Østerrike 1.44,06 (53,41-50,65), 5) Julien Lizeroux, Frankrike 1.44,22 (53,66-50,56), 6) Mattias Hargin, Sverige 1.44,30 (53,09-51,21), 7) Alexander Khoroshilov, Russland 1.44,49 (52,95-51,54), 8) Manfred Moelgg, Italia 1.44,52 (53,34-51,18), 9) Robin Buffet, Frankrike 1.44,60 (53,44-51,16), 10) Stefan Luitz, Tyskland 1.44,61 (53,66-50,95).

Øvrige norske og ikke til finaleomgangen: Jonathan Nordbotten og Sebastian Foss-Solevåg. Leif Kristian Haugen kjørte ut i finaleomgangen

VG kommer tilbake med mer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder