TILBAKE: Anja Pärson var tilbake i alpinbakken torsdag. Foto: AP

Pärson tilbake etter skrekkfallet

WHISTLER (VG Nett) I går rystet hun en hel verden med sitt svev på 60 meter. I dag var Anja Pärson tilbake i startboksen igjen.

Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


Pärson mistet balansen på et hopp i gårsdagens utfor og fløy rundt 60 meter før hun landet og falt stygt. Det kunne gått riktig ille, men heldigvis tok klarte hun å holde skiene under seg slik at de dempet en del for sammenstøtet. Hadde hun landet rett på ryggen hadde hun garantert ikke stått på startstreken i dag.

- Hun kunne slått seg i hjel, sa pappa Anders til Aftonbladet og var svært kritisk til sikkerheten i løypa.

Forferdelige sekunder

Han er trener for sin datter og sto ved starten da han hørte over radioen at Anja hadde flydd veldig langt og krasjet.

FALT STYGT: Heldigvis gikk det bra med Anja Pärson etter dette stygge fallet i utforløypa i går. Foto: AP

- Man blir helt tom i hodet, sier han om ventetiden til neste radiomelding som fortalte at Anja hadde reist seg igjen.

VGDebatt:Helt sykt hvor langt hun hoppet, det må jo nesten være kvinnerekord i utfor?Diskuter videre her

Pärson hadde startnummer 21 på dagens superkombinasjon, og igjen var det utfor som sto på programmet torsdag morgen lokal tid. Den svenske presseattacheen sa at Pärson ville ta en avgjørelse helt frem til ett minutt før start og hun skulle kjøre, men da det var hennes tur sto hun klar.

Vonn kjørte ut

Den svenske jenta startet godt og var bare 11 hundedeler bak ledende Lindsey Vonn ved første mellomtid. Men hundredelene rant på etter hvert og til slutt var hun hele 1,41 sekund bak Vonn etter utfordelen.

- Det gjør veldig vondt. Vi får se om jeg klarer å stå ut med smerten. Men om jeg står på start, kjører jeg for gull, sa Pärson etter gårsdagens dramatiske hendelse.

Vonn kjørte imidlertid ut i slalåmdelen torsdag, og Anja Pärson klatret til bronseplass.

Pärson var på 7.plass etter utfordelen, og var godt med i konkurransen. Hun hadde blant annet 60 hundredeler opp til Julia Mancuso som var på 3.plass. Tyske Maria Riesch lå på 2.plass, bare 33 hundredeler bak Vonn etter å ha gjort flere grove feil underveis. Norske Mona Løseth deltok også i superkombinasjonen. Hun var 3,36 sekunder bak Vonn etter utfordelen.

Superstjernen Vonn vant i går OL-gull i utfor og la et godt grunnlag for et nytt gull med en godt gjennomført utfordel av superkombinasjonen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder