Pallplassen glapp for Svindal – mistet ledertrøyen i utforcupen

Publisert: Oppdatert: 27.01.18 14:29
ALPINT

Heller ikke lørdag fikk Aksel Lund Svindal (35) bukt med Garmisch-Partenkirchen-spøkelset. Han fikk ikke et gledelig gjensyn i hans første løp der på fem år.

Garmisch-Partenkirchen er ikke nordmenns favorittbakke. Norske utforkjørere har bare vært på pallen tre ganger i den tyske bakken, og bare én gang har en nordmann stått øverst på pallen.

Den bragden var det Aleksander Aamodt Kilde som sto bak for to år siden.

Hverken Kilde eller Aksel Lund Svindal kunne gjenta den bragden lørdag. Øverst på pallen sto nemlig en sveitser. Beat Feuz vant rennet – 0.28 sekunder foran Svindal, som til slutt endte på en 4. plass.

Mistet sammenlagtledelsen

Italienske Dominik Paris kapret 2.-plassen, ti hundredeler foran romerikingen, mens Vincent Kriechmayr snøt Svindal for en pallplass, og inntok en delt 2. plass – også han ti hundredeler foran 35-åringen.

– Jeg tror løpet var helt ok, men det var ikke noe seiersløp. Jeg har aldri greid å vinne her, og sånn er det vel, man er raskere i noen bakker enn andre, sier Lund Svindal til NRK.

Før rennet ledet Svindal verdenscupen i utfor ti poeng foran nettopp Beat Feuz. Med seier tok Feuz hundre poeng, og Svindals fjerdeplass gir femti poeng.

Dermed måtte Svindal gi fra seg ledertrøyen i utforcupen.

Kilde, med startnummer 20, endte som nummer elleve, over sekundet bak uhåndterlige Feuz. 1.08 skilte seierherren og Kilde.

– Jeg sliter litt i dag. Det er litt aggressivt i snøen, så jeg klarer ikke helt å holde følge, var Kildes dom etter løpet.

Kjetil Jansrud, som opprinnelig hadde startnummer tre, sto over rennet på grunn av sykdom. Det skal dreie seg om en virusinfeksjon for 32-åringen, som nå skal pleie syken frem mot de olympiske lekene i Pyeongchang.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Denne artikkelen handler om