Kristoffersen sesongåpnet med pallplass – Neureuther ble for sterk

ALPINT

Henrik Kristoffersen (23) var i ledelsen og så ut til å kjøre fra alt og alle. Så satte Felix Neureuther (33) utfor.

Publisert: Oppdatert: 12.11.17 16:09

Henrik Kristoffersen var ikke kjempefornøyd etter å ha avsluttet den første omgangen på 3. plass, og selv om han sesongåpnet med 2. plass etter finaleomgangen i Finland, var han ikke helt tilfreds.

– Noe er bra, og noe er litt for dårlig. Hengkjøringen er jeg ikke fornøyd med i noen av omgangene, sier Kristoffersen til NRK, og legger til at han gamblet litt på skovalget i dag.

VG Live: Vi fulgte begge omgangene – port for port!

Sett med norske øyne, er det svært gledelig at Kristoffersen aldri fikk testet sitt «worst case»-scenario: å bli svensk.

Tysk triumf

Bare tyske Felix Neureuther ble for sterk for Kristoffersen. 10 år eldre Neureuthers vinnertid ble 1.42.83, som sørget for at han vant 0.37 sekunder foran nordmannen.

– Jeg kjørte med litt andre sko enn jeg gjør til vanlig. Men jeg blir nummer to, så det var ikke så veldig galt, sier Kristoffersen.

Fikk du med deg? Fire kilo muskler er Kristoffersens storslalåm-knep

Med fjorårets betente konflikt ute av verden, ble det en svært lovende start på alpinsesongen for Kristoffersen, som var fornøyd med landsmennenes innsats.

– Det har vært gøy å være her med guttene. Det er mange som kjører veldig bra på ski, og det er alltid kult.

Husker du? Kristoffersen nektes å trene med landslaget

Nå ser han imidlertid frem til å komme hjem til familien.

– Nå skal jeg hjem til dama og bikkja. Det blir godt. Jeg har savnet dama mest, men jeg har også savnet bikkja, understreker han.

Saken fortsetter under bildet.

Hirscher skuffet

Dave Ryding var i tet etter den 1. omgangen og hadde muligheten til å ødelegge festen for Neureuther, men briten – som var sist ut i finaleomgangen – kjørte ut, og var tydelig fortvilet i løypen.

Dersom han hadde gått til topps ville han blitt den første briten til å noensinne vinne et verdenscuprenn i alpint. Det var dermed ikke vanskelig å forstå frustrasjonen hans.

Hylles som verdens beste: Slik forklarer Kristoffersen suksessen

Mens det ble fortvilelse og frustrasjon for Ryding, ble det ble en ekstremt gledelig farsdag for Neureuther. Tyskeren – som nylig ble far for første gang – feiret sin første farsdag med å gå helt til topps i finske Levi.

Sesongåpningen endte dermed med tysk seier, norsk 2. plass, mens Mattias Hargin fra Sverige sørget for dobbel skandinavisk på pallen. Han kjørte seg opp fra 12. til 3. plass.

Sebastian Foss Solevåg ble nest beste nordmann med sin 7. plass. Leif Kristian Haugen klarte ikke å følge opp den gode 1. omgangen, og endte til slutt på 15. plass.

Jonathan Nordbotten hadde i likhet med Haugen ingen altfor god opplevelse. Etter å ha avsluttet 1. omgangen på 17. plass, fulgte han opp med å kjøre ut i finaleomgangen, etter å ha hektet i en port. Debutanten Bjørn Brudevoll kjørte ut i den 1. omgangen.

Kristoffersen-tiraden: – Hvem er kongen?! Kyss meg bak, a!

Dagens store overraskelse – og ikke minst skuffelse – var det den østerrikske superstjernen Marcel Hirscher. Han var på 4. plass, like bak Kristoffersen etter den første omgangen, men fikk det overhodet ikke til å stemme i finaleomgangen, og endte til slutt helt nede på en 17. plass.

Hirscher har selv vært klar på at han trenger tid for å komme tilbake i toppslag, etter at han brakk ankelen under en slalåmtrening i august.

Slik endte rennet:

1. Felix Neureuther (Tyskland) : 1.42.83
2. Henrik Kristoffersen (Norge) : +0.37
3. Mattias Hargin (Sverige) : +0.45
4. Luca Aerni (Sveits) : +0.54
5. Daniel Yule (Sveits) : +0.54
6. Loic Meillard (Sveits) : +0.71
7. Sebastian Foss Solevåg (Norge) : +0.71
8. Alexis Pinturault (Frankrike) : +0.88
9. Manfred Moelgg (Italia) : +0.90
10. Reto Schmidiger (Sveits) : +0.93
----------------------------------------------
15. Leif Kristian Haugen (Norge) : +1.30
----------------------------------------------
17. Marcel Hirscher (Østerrike) : +1.32

I videovinduet under kan du se Kristoffersens forvandling, som forhåpentligvis – sett med norske øyne – legger grunnlaget for flere triumfer i alpinbakken.