KJØRER IKKE I DAG: Slalåmesset Henrik Kristoffersen får ikke mulighet til å fortsette sin sensasjonelle form. Storslalåmrennet i Garmisch-Partenkirchen er avlyst. Foto: Christof STACHE , AFP

Herrenes storslalåm avlyst

Det blir ikke noe storslalåmrenn i Garmisch-Partenkirchen for Henrik Kristoffersen (21), Kjetil Jansrud (30), Aleksander Aamodt Kilde (23) og resten av alpineliten søndag.

Artikkelen er over fire år gammel

Årsaken er vanskelige værforhold.

Ifølge nyhetsbyrået AP regnet det i natt, noe som førte til at løypen ble sørpete. Arrangørene håpet lenge å kunne gjennomføre rennet, og flyttet starten to ganger, men forholdene har blitt verre og beslutningen ble å avlyse det.

HENRIK KRISTOFFERSEN TIL VG: – Jeg var et problembarn

– Vi gjorde alt vi kunne. Klokka fem i dag tidlig var løypa OK, men nå er den ødelagt. Vi prøvde å salte, men snøen er helt død. Slik løypa er nå, ville det ikke vært forsvarlig å kjøre, sier FIS-renndirektør Markus Waldner ifølge NTB.

Det har ikke ennå kommet noe informasjon om når eller hvorvidt rennet vil bli flyttet til et annen dag.

Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Haugen, Kjetil Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde, Bjørnar Neteland og Axel William Patricksson skulle vært norske deltakere.

Nå reiser Kilde og Jansrud videre til Sør-Korea, der det er utfor og super-G i OL-løypene i Jeongseon kommende helg.

Lørdag tok Aleksander Aamodt Kilde sin første verdenscupseier da han vant utforrennet i Garmisch.

I tillegg har det internasjonale skiforbundet kunngjort at det avlyste verdenscuprennet i slalåm fra Levi i november ikke vil bli erstattet.

Det er ikke bare herrenes storslalåm som har blitt avlyst i dag. Også kvinnenes slalåmrenn i Maribor ble avbrutt og avlyst etter kun 25 starter. Nina Løseth kjørte ut – og kan dermed prise seg lykkelig for at det ikke teller ettersom rennet måtte avlyses på grunn av regn og ugunstige forhold.

Fra startnummer 19 kjørte fem av sju løpere ut, mens de to andre la seg klart sist. Da ble det besluttet å sette en stopper for det som utviklet seg til en slalåmparodi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder