Stygt fall i Beaver Creek – Svindal på tredjeplass

ALPINT

Sveitserne Beat Feuz (31) og Mauro Caviezel (30) snek seg foran Aksel Lund Svindal (35) i Beaver Creek. Utforrennet fikk et lengre opphold da tyske Thomas Dressen (25) falt stygt, og ble fraktet bort på båre.

Publisert: Oppdatert: 30.11.18 21:23

Svindal hadde startnummer fem i verdenscuprennet, og tok ledelsen 21 hundredeler foran franske Adrien Theaux. Men fra startnummer syv kjørte Feuz enda bedre, og slo Svindal med åtte hundredeler i mål.

Dermed ble det en pallplass på Svindal.

– Det var en helt OK runde av meg, og det viser jo Feuz også da han kom rett etter meg og kjørte omtrent like fort. I dag trenger du å kjøre godt og ha litt flyt med forholdene, sa Svindal.

Den norske stjernen var raskest av alle i avslutningen av løypen, men det holdt ikke mot Mauro Caviezel, Han snek seg ett hundredel foran Svindal, og la seg på andreplass fra startnummer ti.

Kjetil Jansrud kjørte med startnummer 15, og leverte fantastisk på toppen, der han ledet med 32 hundredeler. Nedover i løypa tapte han stadig, og måtte nøye seg med 17. plass – 92 hundredeler bak vinneren.

– Jeg følte jeg hadde bra flyt og fikk med meg mye fart, det står som et lite mysterium at jeg kommer inn og er så langt bak. Det var forferdelig, sa Jansrud til NRK.

Alexander Aamodt Kilde var startnummer to, men hadde heller ingen god dag i løypa, og endte på 20. plass.

Adrian Smiseth Sejersted hadde startnummer 32, og ledet med åtte hundredeler ved første passering. Han kjørte meget bra, men tapte mye helt på slutten og kom i mål på 23. plass - over sekundet bak lederen.

Stygt fall

Dressen hadde startnummer ni, men mistet kontrollen i midten av løypa og dundret inn i sikkerhetsnettet.

Tyskeren ble liggende å skrike av smerte. Han ble til slutt fraktet bort på båre. Rapportene fredag kveld tyder på at han har pådratt seg en kneskade.

Også italienske Peter Fill falt, men han så ut til å slippe unna uten skader.

Lørdag kjøres det super-G i Beaver Creek.

Her kan du lese mer om