GIR SEG: Håvard Tjørhom (til høyre) slutter i jobben som landslagtrener i alpint. Her sammen med Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal. Foto:Anette Karlsen,NTB scanpix

Årets trener slutter i jobben

Henrik Kristoffersen: – Det kom brått på

Marius Arnesen: – Kjempesynd

Suksesstreneren Håvard Tjørhom (34) gir seg som landslagssjef i alpint.

  • Stine Løvmo Lie

Tjørhom har vært en stor del av grunnen til at det norske alpinlandslaget er helt i verdenstoppen, men nå har landslagstreneren bestemt seg for å gi seg.

Suksesstreneren, som ble kåret til årets trener på Idrettsgallaen, har vært sjef i fem sesonger.

– Jeg gir meg nå, for det er en jobb som innebærer mye reising. Jeg har fått to barn, og det er vanskeligere enn tidligere å kombinere, sier han til NRK.

Henrik Kristoffersen, én av Tjørhoms stjerneelever, ble overrasket da han fikk nyheten.

– Det kom brått på, sier han til VG.

– Har respekt for avgjørelsen

Kristoffersen understreker at han respekterer valget, og har full forståelse for at det er utrolig krevende å kombinere familieliv med så mye reising.

– Det er aldri trivelig når noen slutter, men jeg har respekt for avgjørelsen.

Kristoffersen havnet i dag i historiebøkene da han vant slalåmgull under junior-VM i Hafjell. Gullet var 20-åringens sjette, og så mange er det ingen som har vunnet før ham.

LES OGSÅ: Jansrud vant kula etter knalløp på hjemmebane

Tidligere landslagstrener Marius Arnesen var i nøyaktig samme situasjon for fem år siden. Da bestemte han seg for å gi seg som landslagstrener for å prioritere familien.

– Det er synd for sporten av Håvard gir seg nå. Jeg skulle selvsagt ha sett at han fortsatte noen år til, men jeg har forståelse for valget, sier Arnesen til VG.

– Han har vært utrolig flink, Håvard. Han er en god leder. Dette er kjempesynd.

Tror på videre suksess

Arnesen har ved flere anledninger gitt uttrykk for hvor bra han mener at teamet rundt alpinlandslaget er, og hver gang Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal, Henrik Kristoffersen og resten av laget har levert strålende resultater, har Arnesen trukket fram menneskene i kulissene.

– Hvis ikke alt er tilrettelagt og satt i system, er det umulig for alpinistene å prestere på aller øverste nivå, fastslår Arnesen.

– Det jeg er opptatt av nå, er at vinnerkulturen går videre, men jeg sikker på at norske herrealpinister kjører fort neste år også, avslutter han.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder