Kristoffersen igjen slått av Hirscher etter dramatisk avslutning

Henrik Kristoffersen (23) jaget sin første verdenscupseier på 347 dager - men det holdt ikke mot Marcel Hirscher (28).

Publisert:

Kristoffersen slo ut med hendene etter igjen å ha sett Hirscher kjøre inn til seier. Det er åttende gang denne sesongen nordmannen er på pallen - men han har ennå ikke vunnet.

Tidligere denne uken var romerikingen rasende da seieren glapp i slalåmrennet i Zagreb. Lørdag ble det 2. plass, 17 hundredeler bak Hirscher. Det så likevel ut til å holde til seier da Kristoffersen fra målområdet fulgte med på østerrikerens avslutning.

Da han kjørte inn i det avgjørende målhenget gjorde han en grov feil og mistet mye fart, og TV 2s kommentatorer ropte ut at seieren var Kristoffersens.

Men Hirscher staket alt han hadde og stupte inn i henget. Og han fikk akkurat med seg nok fart til å snike seg i mål foran nordmannen.

– Jeg bommer ikke like mye som Hirscher i bunn, men også jeg bommer litt over kanten der, sier Kristoffersen til TV 2.

Flere løpere slet kraftig i avslutningen av den tøffe storslalåmløypen som den norske treneren Stefan Kornberger hadde stukket ut.

– Det er helt konge, selv om jeg ble utslitt mot slutten, sier Kristoffersen om løypen, til tross for at seieren glapp.

Han har nå åtte ganger på seierspallen denne vinteren - uten å vinne. Seks av disse åtte har vært 2. plasser. Siste seier kom i Schladming den 24. januar i 2017.

Franske Alexis Pinturault ble nummer tre lørdag, slått med fire hundredeler av nordmannen.

Nestvold-Haugen bommet

Henrik Kristoffersen var bare 11 hundredeler bak Marcel Hirscher etter 1. omgang.

– Det er nok den beste omgangen jeg har kjørt i år, sa Rælingen-karen til TV2 før finaleomgangen.

Sett denne? Kristoffersen ble kjæreste med «jenta fra ungdomsskolen»

På tredjeplass etter første omgang, 0,65 bak Hirscher, var Leif Kristian Nestvold-Haugen.

– Jeg traff på nøkkelpunktene, særlig i avslutningen, kommenterte han til TV2 etter 1. omgang.

Han fikk det derimot ikke til å stemme i finaleomgangen og falt nedover resultatlisten etter at også han slet i siste del av løypen. Til slutt måtte han ta til takke med en 10. plass.

– Det ble nesten kollaps, men jeg klarte heldigvis å komme meg i mål. Jeg satset i hvert fall, og det er mye lærdom å ta med seg her, er Nestvold-Haugens dom etter finaleomgangen.

VG live: Vi fulgte storslalåmrennet direkte

Bare Kristofferesn og Nestvold-Haugen gikk til finaleomgangen. Bjørnar Neteland ble nummer 33, Marcus Monsen ble nummer 43, William Patricksson nummer 51, mens Rasmuns Windingstad kjørte ut.

Topp 10:

1) Marcel Hirscher, 2) Henrik Kristoffersen, 3) Alexis Pinturault, 4) Luca De Aliprandini, 5) Manuel Feller, 5) Zan Kranjec, 7) Manfred Mölgg, 8) Riccardo Tonetti, 8) Mathieu Faivre, 10) Leif Kristian Nestvold-Haugen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder