SJEKK GJENSYNSGLEDEN! Leif Kristian Haugen tok turen opp på tribunen i St. Moritz for å møte forloveden Marthe Gausen Nestvold og sønnen Olav (åtte måneder) etter sin halvsensasjonelle VM-bronse. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Her feirer Haugen med samboeren og sønnen: – Du blir emosjonell

ST. MORITZ (VG) Først jublet Leif Kristian Haugen (29) for VM-bronsen i storslalåm. Så ble han minst like glad da han fikk møte sønnen Olav (åtte måneder) og forloveden Marthe Gausen Nestvold umiddelbart etter blomsterseremonien.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er utrolig gøy at de er her. Du blir nesten emosjonell og du får oppleve det sammen med dem. De har vært med hele veien, sier Leif Kristian Haugen til VG.

Han har aldri vært på pallen i verdenscupen. Men han «timet» sin første topp tre-plassering i et internasjonalt renn perfekt. Med både sønnen, forloveden Marthe (paret gifter seg til sommeren), mamma Berit og pappa Stein Ove på tribunen.

– Marthe og Olav er her på mine beste renn. Jeg fikk et bilde av Olav mellom omgangene og han så ikke ut til å bry seg kjempemye. Så hvis han ikke bryr seg så mye, så da fikk jeg prøve å tenke som et barn og ikke bry meg så mye selv, beskriver Haugen om hvordan han angrep finaleomgangen etter en fin 7. plass etter 1. omgang.

Onkel Gjelsten om Bronse-Haugen: – En fantastisk dag

Endelig Hirscher-gull i storslalåm

Å kopiere sønnens laidback-holdning var en god plan. Haugen kjørte ned til ledelse, men ble umiddelbart skjøvet ned til 2. plass av mannen som startet rett etter ham; sølvvinner Roland Leitinger fra Østerrike.

Men bare én av de fem neste var i stand til å matche Haugens tid. Verdens beste alpinist Marcel Hirscher (27) forsvarte ledelsen fra 1. omgang og svingte seg ned til sitt første gull i storslalåm etter to sølv i de foregående to verdensmesterskapene.

– Bjørnar (Neteland) sa han var overbevist om at det var pallen. Henrik (Kristoffersen) kom bort og sa det var pallen. Mens jeg sa det var en fjerdeplass til, røper Leif Kristian Haugen etterpå – som ble nummer fire i Kitzbühel-slalåmen i januar, også med samboer og barn til stede, og i Alta Badias parallellstorslalåm rett før jul.

Artikkelen fortsetter under innslaget!

Det var hans bestenoteringer i alpint. Frem til han feide gjennom snødrevet i St. Moritz' VM-løype. Mannen med annerledeskarrieren, som har vært gjennom benbrudd og tok utdanning i USA mens han satset på skikarriere, tok det som var en særdeles populær bronse etter åtte verdenscupsesonger uten topp tre-plassering.

Han snek seg inn på plassen foran Norges antatt sterkeste medaljekort, Henrik Kristoffersen – som gjorde sitt nest beste storslalåmresultat for sesongen.

– Jeg hadde lyst til å være seks hundredeler raskere, men samtidig er det utrolig kult for Leif. Han skal ha all æren for dette selv. Det er ikke én annen person som skal ha æren. Han har gjort alt selv, gått på college, betalt alt selv, reist selv, trent selv, så mye jobb alene. Det er utrolig stort for ham, sier firer Kristoffersen til VG.

Bakgrunn: Slik fant Haugen mestringsfølelsen

Jansrud: – Et eventyr

Kjetil Jansrud, som reiste hjem fra VM før storslalåmen, brukte Twitter til å kalle det «mesterskapets mest fortjente medalje»

– Historien hans er enormt imponerende med tanke på skolegang i USA og så videre. Han returnerer som pappa med egen familie og får medalje. Det er et eventyr, utdyper Kjetil Jansrud til VG.

– Han er en hardtarbeidende og likandes kar. Slike folk ønsker du skal lykkes. Endelig, beskriver Jansrud om 29-åringen som ofte har slitt med å sette sammen to gode omganger i samme renn.

– 29 år og den første pallen. At den kommer i VM, er bare ekstra deilig. Jeg sa det litt på fleip da jeg ble nummer fire i Kitzbühel – at vi skulle vente til VM. Men du tør ikke helt tro på det, sier Leif Kristian Haugen.

Det har vært stang-ut og litt overtenning når han har hatt muligheten til på markere seg. Men han nekter for at han noen gang har vurdert å legge opp.

– Nei. Jeg synes dette er så gøy å holde på med. Ikke en tanke som har streifet meg, sier bronsevinneren i storslalåm.

Resultater storslalåm i VM, menn:

1. Marcel Hirscher, Østerrike

2. Roland Leitinger, Østerrike +0.25

3. Leif Kristian Haugen, Norge +0.71

4. Henrik Kristoffersen, Norge +0.76

5. Philipp Schörghofer, Østerrike +0.85

6. Matts Olsson, Sverige +0.93

7. Alexis Pinturault, Frankrike +0.98

8. Justin Murisier, Sveits +0.99

9. Mathieu Favre, Frankrike +1.05

10. Riccardo Tonetti, Italia +1.16

Øvrige norske: 26. Bjørnar Neteland, +2.82. Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i 1. omgang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder