Kjetil Jansrud tangerte årsbeste

Kjetil Jansrud har slitt tungt med å levere resultater i utfor denne sesongen. 6.-plassen i Saalbach-Hinterglemm er tangering av årsbeste for 34-åringen. For Aleksander Aamodt Kilde ble rennet en stor skuffelse.

  • Jostein Overvik

Den regjerende verdensmesteren leverte grønne tall nedover hele løypa i Østerrike, men tapte 63 hundredeler til ledende Thomas Dressen fra siste mellomtid og ned.

Dermed tangerte Jansrud 6.-plassen fra Kitzbühel i utfor. Der vant han super-G. Det ble fulgt opp av 8. plass i utforen i Garmisch-Partenkirchen. Dermed kan det tyde på at Jansrud er på vei ut av utstyrsproblemene, som har vært store. Han har lenge slitt med å finne den riktige kombinasjonen mellom støvler og ski.

På sitt dårligste ble Jansrud nummer 34 i Bormio før jul.

les også

Kilde om sammenlagtdramaet: – Blir nervøs av å snakke om det

– Du kan se på videobildene at kneet mitt beveger seg inn og ut i svingene. Skien griper og slipper, griper og slipper. Mens jeg skulle ha kjørt som på en togskinne gjennom svingen. Det bremser og du bruker dobbelt så mye krefter, beskrev Jansrud til VG før sesongen.

Aamodt Kilde (27) ble nummer 10 i Østerrike. Han klarte dermed ikke å ta fra Henrik Kristoffersen ledelsen i totalcupen. 27-åringen fra Bærum har levert en helt enormt stabil rekke denne sesongen: Fire annenplasser og med dagens foreløpige resultat 17 av 21 renn blant de 10 beste.

Aamodt Kilde tapte litt hele veien til da ledende Beat Feuz i Saalbach-Hinterglemm. Verdenscuptoeren klarte ikke å holde samme fart nedover i VM-løypen fra 1991.

Dermed kjørte han i mål – uten store feil – 67 hundredeler bak den suverene verdenscuplederen i utfor. Feuz ble senere passert av tyske Thomas Dressen med syv hundredeler.

– Det er nok både vi og han litt skuffet over, sier NRKs ekspert Lars Elton Myhre. Aamodt Kilde ble nummer to i det forrige utforrennet i Garmisch-Partenkirchen.

les også

Timon Haugans gjennombrudd: Måtte ringe Erik Håker da VM-gullet røk

Rennene i Saalbach-Hinterglemm kommer som erstatning for de avlyste rennene i Kina. Årsaken er selvsagt smittefaren fra coronaviruset.

Fartskjørerne fortsetter med super-G i Østerrike fredag.

Mer om

  1. Vintersport
  2. Alpint
  3. Kjetil Jansrud
  4. Aleksander Aamodt Kilde

Flere artikler

  1. Aamodt Kilde etter seieren: - Større å vinne verdenscupen enn OL og VM

  2. Kilde tok over ledelsen i sammenlagtcupen etter pallplass

  3. Kilde falt utenfor pallen – er jevnt innenfor topp 10

  4. Jansrud: – Kitzbühel-utfor det jeg ønsker å vinne

  5. Sejersted forslått, men uten alvorlige skader etter stygt fall

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder