KONKURRENTER: Henrik Kristoffersen (til venstre) og Alexis Pinturault er enige om at flaks betyr for mye i paralellstorslamrennet i Chamonix. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA

Pinturault tordner mot FIS – får støtte av Henrik Kristoffersen

Alexis Pinturault kjemper om sammenlagtkula i verdenscupen, men på egen snø i Chamonix skuffet franskmannen. Etter søndagens parallellstorslalåm tar han til sosiale medier for å lufte sin frustrasjon.

– I dag føles det som om jeg er lurt... Vi (atletene) blir brukt som bønder istedenfor hovedrolleinnehaverne av et show. Siden når ble flaks viktigere enn prestasjon? Og hvor farlig skal formatet være? Men fremfor alt, FIS Alpine, når vil idrettsutøvernes ord bli tatt til betraktning? skriver han på Twitter.

Der fikk han støtte av en annen stjernealpinist, Henrik Kristoffersen.

– Fullstendig enig, Alex Pinturault, er hans melding.

Pinturault og Kristoffersen sikter til forskjellen på rød og blå løype i parallellstorslalåmen i Chamonix.

I 16-delsfinalen kjører man i både rød og blå løype, men derifra og ut er det én runde som avgjør om man går videre eller ikke i parallellstorslalåmrennet.

Alexis Pinturault, som for øvrig har norsk mor, og Henrik Kristoffersen måtte ta til takke med rød løype i 8-delsfinalen, og det var skjebnesvangert søndag. Alle åtte som kjørte i rød løype, røk ut.

BLÅ ER BEST: Listen som viser at alle som kjørte i blå løype i 1/8-delsfinalen, tok seg videre. Foto: FAKSIMILE: FIS-SKI.COM

les også

FIS-sjef overrasket over norsk regelrot: «Feil» løpere kunne blitt tour-vraket

Gjennom hele konkurransen vant «den blå løypa» 13 ganger, mot fem seirer til rød løype.

– I dag er det ingenting jeg kan gjøre med det. Jeg føler at jeg blir frarøvet, sa Pinturault etter rennet, ifølge Le Parisien.

– Denne disiplinen er veldig frustrerende. Flere av de raskeste utøverne, som meg, ender med å bli eliminert. Hva er meningen med det? Man føler seg hjelpesløs, fortsetter han.

Alexis Pinturault ligger på 3. plass i kampen om sammenlagtkula. Foran seg har han norske Alexander Aamodt Kilde og ledende Henrik Kristoffersen.

VG har lagt frem kritikken per mail for FIS’ alpinavdeling, men har ikke fått svar søndag kveld.

PS! Topp fem i paralellslalåmrennet: 1) Loïc Meillard, Sveits, 2) Thomas Tumler, Sveits, 3) Alexander Schmid, Tyskland, 4) Tommy Ford, USA, 5) Zan Kranjec, Slovenia, 6) Thibaut Favrot, Frankrike.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder