FRANKRIKE-HELG: Henrik Kristoffersen, her fra den 1. omgangen under søndagens renn.
FRANKRIKE-HELG: Henrik Kristoffersen, her fra den 1. omgangen under søndagens renn. Foto: Shin Tanaka AP

Kristoffersen nummer to i Val d'Isere – karrierebeste for Nordbotten

Publisert: Oppdatert: 10.12.17 14:08
ALPINT

Årets første seier lar fortsatt vente på seg for Henrik Kristoffersen (23), som måtte se seg slått av Marcel Hirscher (28). Det var likevel en strålende norsk laginnsats i Val d'Isere.

Lørdag ble han skjøvet ned fra pallen og endte på 5. plass, men 23-åringen fikk en opptur dagen derpå. Etter å ha avsluttet den 1. omgangen på 5. plass, kjørte han seg opp til en 2. plass – og endte 0.39 sekunder bak seks ganger Val d'Isere-vinner Marcel Hirscher.

Kristoffersen gjorde dermed som han gjorde i Beaver Creek tidligere denne sesongen: Kjørte seg opp og sikret 2.-plass.

Husker du? Kristoffersens «worst case»-scenario: Bli svensk

Men det var altså Hirscher som kunne juble for seier. Østerrikeren leverte en tam forestilling i 1. omgang, men kjørte seg voldsomt opp fra 8.-plassen, og sikret dermed sin sjette seier i det franske alpin-paradiset. Hirschers seierstid ble 1.41.94.

– Vi gjorde noen endringer fra første til andre omgang, og det funket, så takk til alle i teamet mitt. Dette var helt fantastisk, og det betyr mye for meg, sier seiersherren etter rennet.

Dette var Hirschers verdenscupseier nummer 47, noe som betyr at han bare er tre bak legenden Alberto Tomba.

Karrierebeste for Nordbotten

Med søndagens seier setter Hirscher en stopper for Kristoffersens seiersrekke i Val d'Isere. Forrige sesong måtte 28-åringen se seg slått av nordmannen.

Kristoffersen-bråket: Nektes å trene med landslaget

Kristoffersen kan dermed vise til tre 2.-plasser og én 5. plass denne sesongen. Den norske alpinstjernen må med andre ord fortsatt vente på årets første seier.

Saken fortsetter under bildet.

Jonathan Nordbotten leverte et strålende renn under søndagens slalåmrenn, og kjørte seg langt opp fra 1. omgangens 13. plass. Han var i ledelsen lenge – helt til Marcel Hirscher satte utfor. Det kunne blitt dobbelt norsk på pallen, men svenske André Myhrer dyttet Nordbotten ned fra pallen, før Michael Matt også la seg foran.

5. plass betyr uansett karrierebeste for Nordbotten, på det som ble en svært god dag sett med norske alpint-øyne.

Norge hadde fire mann i den siste og avgjørende omgangen, og Kristoffersen ble – som forventet – Norges bestemann. Deretter fulgte Nordbotten, mens det endte med 9. plass for Sebastian Foss-Solevaag. Leif Kristian Haugen endte på en 15. plass.

Fikk du med deg? Bjørgen fikk juling i Davos

Italienske Stefano Gross var helt suveren i 1. omgang, men klarte ikke å levere på samme nivå i finaleomgangen og endte til slutt på en 6. plass.

Denne artikkelen handler om