IKKE FORNØYD: Marcel Hirscher tok to gull i OL, men var ikke fornøyd med publikumsoppmøte. Foto: LEONHARD FOEGER / X00360

Hirscher kritiserer OL i Pyeongchang: – Jeg ble sjokkert

Alpinstjernen Marcel Hirscher (28) tok to OL-gull i Pyeongchang, men refser likevel lekene i Sør-Korea.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Da jeg tok gull i kombinasjonen ble jeg sjokkert. Jeg kommer ned og opplever en av mine største øyeblikk i livet. Også var det kun 30 andre alpinister på plass, sier Hirscher til tyske Bild (krever innlogging).

Østerrikeren kjørte inn til gull i kombinasjon og storslalåm. Han skjønner ikke hvor publikum var.

– Jeg tenkte bare «hva er det her?». OL bør være det største innen idretten, men det var det ikke. Et verdenscuprenn foran 50.000 i Schladming er mye større, sier Hirscher, en av lekenes aller største stjerner.

les også

VG triller terningen etter Norges rekord-OL

– Synd

Det var ikke mye publikum på skiarenaene, mens derimot publikumstallene var bedre på skøyteidrettene. Skipresident i Østerrike, Peter Schröcksnadel, støtter nasjonens skiess delvis.

– Organiseringene og anleggene var flotte. Det var relativt tett alt sammen. Men det var synd med de svake tilskuertallene, sier Schröcksnadel, ifølge Laola.

Nå fryktes det at anleggene skal bli stående igjen uten å bli særlig benyttet i Sør-Korea. OL kostet nasjonen over 100 milliarder kroner.

– Hvis det ikke blir gjenbruk på alle sportsarenaer mister vi de gode sidene ved å arrangere lekene her, advarer Gunilla Lindberg, svensk medlem i IOC-styret, ifølge Krone Zeitung.

Vinden

Mye vind og utsettelser gjorde mange utøvere og publikum frustrerte i starten av mesterskapet, mens det meste gikk som planlagt mot slutten. En av de som følte seg snytt var Jørgen Graabak, kombinertutøver, som mente han fikk dårlig forhold i hoppbakken.

les også

Tandrevold om sprekken: – Har hatt det bedre

– Det er forferdelig synd på arrangøren, men enda mer synd på utøverne. Når man opplever at enkelte øvelser kanskje aldri kommer til å bli gjennomført, så synes jeg det er fryktelig leit. Dette har mange trent mot i fire år. Det må være et slag midt i ansiktet deres, og det er trist, sa tidligere IOC-medlem Gerhard Heiberg til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder