PALLGARANTIST: Henrik Kristoffersen er vanligvis å finne på pallen når han kjører slalåm- og storslalåmrenn. Søndag ligger han på 4. plass etter førsteomgang.
PALLGARANTIST: Henrik Kristoffersen er vanligvis å finne på pallen når han kjører slalåm- og storslalåmrenn. Søndag ligger han på 4. plass etter førsteomgang. Foto: Stefan Wermuth Reuters

Hoderistende Kristoffersen skuffet etter 1. omgang: - For svakt hele veien

ALPINT

Henrik Kristoffersen virker å måtte vente på sesongens første seier. Etter 1. omgang i Adelboden er han 71 hundredeler bak erkerival Marcel Hirscher.

Publisert: Oppdatert: 07.01.18 13:14

Den østerrikske verdenscuplederen danset ned slalåmbakken i Sveits på tiden 55,78, og tok en relativ klar ledelse med 25 hundredeler ned til sin østerrikske lagkompis Michael Matt.

To startnumre bak fulgte Henrik Kristoffersen, men 23-åringen fra Rælingen fikk det ikke helt til å stemme. I målområdet ristet han på hodet etter å ha sett klokka vise 71 hundredeler bak Hirscher.

– Det er for svakt hele veien. Det er ikke noe mer enn det, sier han selv til TV 2.

– Det er dårlig. Dårlig tempo... Surr her og der.. fortsetter han, og svarer «ja» på om det blir alt eller ingenting i 2. omgang.

VG Live: Vi fulgte 1. omgang her - og følger 2. omgang fra 13.30!

Klaff i lørdagens storslalåm - Kristoffersen bare slått av Hirscher:

Dermed ser det ut til at Kristoffersen, som ligger på 4. plass, må vente på sesongens første seier. Enn så lenge står han bokført med seks andreplasser og to tredjeplasser. Det holder til en 2. plass i totalcupen enn så lenge.

Sebastian Foss-Solevåg ligger på en foreløpig 10. plass, 1,82 bak Hirscher. Jonathan Nordbotten også er klar for finaleomgangen. Han endte 3,73 bak østerrikeren etter å ha gjort flere store feil etter en god start.

Leif Kristian Haugen gjorde det litt bedre enn Nordbotten, og har 3,03 opp til Hirscher. Etter 30 startende holdt det til en 21. plass. Det endte han også på etter endt 1. omgang.

PS: Henrik Kristoffersen står med to strake slalåmseirer i Adelboden, men det er før dagens renn. Hans forrige seier kom i Schladming den 24. januar i fjor.

Her kan du lese mer om