FORNØYD: Aleksander Aamodt Kilde, med et godt utfor i Beaver Creek. Foto: John Locher / AP

Godt utforrenn fra de norske, men Feuz ble for sterk

De norske farts-alpinistene gjorde sine saker bra i Beaver Creek, men var sjanseløse mot Beat Feuz (32) fra Sveits. Adrian Smiseth Sejersted (25) var nær pallen – bare tre hundredeler unna, men ble nummer fem.

– Det beste rennet jeg har gjort, plasseringsmessig i hvert fall, sier Smiseth Sejersted til NRK rett etter rennet.

Fjorårets vinner av utforcupen, Beat Feuz, var suveren i den korte utforløypa og vant med 1,13,21. Smiseth Sejerstad var 44 hundredeler bak Feuz, men altså bare tre hundredeler fra seierspallen, i det som ble god lagidrett fra Norge.

Aleksander Aamodt Kilde er i god form, noe annenplassen i super-G fredag viste. I utfor rotet han litt midtveis, og han ble nummer syv, 41 hundredeler bak Feuz. Kjetil Jansrud kom på plassen bak, 87 hundredeler bak vinneren.

– Det kjentes bra, men jeg bommet litt i «Golden Eagle», og da ble det litt for dårlig til komme helt i toppen. Og så lenge Feuz hadde «rakettski», så ble det litt langt opp, sier Aamodt Kilde til NRK.

Kjetil Jansrud, som har slitt voldsomt med utfor-formen de siste par årene, var også fornøyd. Han mente rennet viste at ting kan være på gang.

– «Prosjekt utfor-form» går i hvert fall bedre og bedre, selv om det fortsatt gjenstår en del før den er bra nok. Jeg syns egentlig dette gikk ganske bra, sier Jansrud til NRK.

Smiseth Sejersted var den som imponerte mest, og han ga mye ros til det norske farts-miljøet i alpint, der han mente han hadde lært masse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder