UTE AV LANDSLAGET INNTIL VIDERE: Henrik Kristoffersen (24) skal trene alene resten av sesongen. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Aamodt om Kristoffersen-konflikten: – Alle har et ansvar

Henrik Kristoffersen (24) skal trene for seg selv resten av sesongen. Kjetil André Aamodt er soleklar på at det er det eneste riktige.

– Det kan ikke fortsette sånn som det har vært til nå. Det er bare negativt for begge parter. Her har alle et ansvar. Det gjelder både løpere, trenere og ledelsen. Men det er Henrik som er kjernen til problemet, sier Aamodt til VG.

Det ble tidligere i dag klart at 24-åringen skal trene utenfor landslaget resten av sesongen.

– Med bakgrunn i konflikten og alt som er vært, er det greit for alle parter å ha fokus på treningsarbeidet og gjennomføring av sesongen. Det er den beste løsningen, sier Claus Ryste til NRK, som først meldte om avgjørelsen.

I helgen ble det kjent at teknikktrener Stefan Kornberger gikk fra sin stilling grunnet konflikter med en utøver. Det ble senere bekreftet av landslagssjef Christian Mitter at det var snakk om Henrik Kristoffersen.

VG har snakket med Stefan Kornberger, som er med juniorlandslaget på VM i Val di Fassa. Han presiserte følgende:

– For min del har jeg sagt alt jeg har å si. Jeg ønsker ikke å kommentere dette noe ytterligere.

KLAR TALE: Kjetil André Aamodt vet mer enn de fleste om hvordan det fungerer bak kulissene på alpinlandslaget. Han er klokkeklar på at det ikke kunne fortsette på samme måte. Foto: Magnar Kirknes

– Det kan ikke fortsette

Tidligere alpinist og nåværende ekspert for NRK, Kjetil André Aamodt, tror det handler om mer enn kun Henrik Kristoffersen og den tidligere treneren:

– Det er nok mer komplisert enn bare Kornberger og Kristoffersen. Det er mange parter som er involvert. Alle i laget har et ansvar for at man skal fungere sammen.

Han understreker at 24-åringen er en utøver som skiller seg noe ut fra resten av alpintlandslaget.

– Han har andre sportslige behov. Også er han veldig lite konfliktsky og går rett på sak.

– Ingen presterer under en konflikt. Jeg tror de har prøvd alt. Dette handler nok like mye om mellommenneskelige relasjoner som det rent sportslige.

Kan bli en permanent løsning

Det er først og fremst snakk om 8–10 treningsdager, sier Ryste til NRK. Kjetil André Aamodt tror det fort kan bli løsningen - også på sikt.

– Både resten av landslaget og Henrik kan heve seg når de nå splitter opp, med tanke på sånn situasjonen har blitt.

– Dessuten har vi sett flere eksempler på gode utøvere som har stått utenfor landslagene men likevel har hatt et samarbeid, som både Mikaela Shiffrin og Ingemar Stenmark.

Lars Kristoffersen, Henrik Kristoffersens far, har ikke besvart VGs henvendelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder