SØLV: Henrik Kristoffersen måtte nok en gang se seg slått av Marcel Hirscher da han tok sølv i storslalåm i Pyeongchang søndag. Foto: Bjørn S. Delebekk

Buraas før slalåmduellen: – Bedre under tøffe forhold

Marcel Hirscher (28) har hatt overtaket på Henrik Kristoffersen (23) denne sesongen. Hans Petter Buraas tror likevel nordmannen kan få en fordel når de skal kjempe om slalåmgullet natt til torsdag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det blir tøft og jevnt. Blir det strøkne forhold tror jeg Hirscher tar det. Men han har et kjempepress på seg og er storfavoritt. Det kan også skje overraskelser. Kanskje kommer det en fra sidelinjen og lurer hele gjengen. Alexis Pinturault, for eksempel, sier Hans Petter Buraas.

Følg slalåmrennet i vårt OL-senter torsdag klokken 02.00.

Dårlige forhold en fordel

Når dette skrives er det på dagen 20 år siden (21.02.1998) han selv kjørte inn til slalåmgull i OL i Nagano. Han mener spesielt én faktor kan gi Kristoffersen muligheten til å oppnå det samme.

– Hirscher har vært suveren. Han kjørte en kanonrunde i kombien. Den eneste gangen Kristoffersen har tatt han var det røffe forhold (Kitzbühel i januar, journ.anm.). Litt snøvær og dårlig sikt er kanskje det som skal til. Under tøffe forhold er Henrik rå.

GULL: Hans Petter Buraas jubler for slalåmgullet i Nagano i 1998. Foto: RUNE PETTER NESS

– Bedre teknisk

– Hva skal til for at Kristoffersen skal ta det?

– Da må alt stemme for Henrik sin del. Når han ligger litt bak setter han på et ekstra gir. Det må han gjøre i både første og annenomgang. Han har ingenting å tape, alt å vinne, sier Buraas, og legger til:

– Jeg mener Kristoffersen er bedre på ski teknisk sett. Det har vært litt smålugging i år. Han har ikke fått timingen til å stemme. Men når det blir dårligere vær har han en helt rå følelse til underlaget. Men det kan fort komme en utfordrer som klokker to perfekte omganger. Selv om Kristoffersen og Hirscher har vært suverene er det andre som er sugene på det gullet også, sier Buraas.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder