Nordmennene sviktet i Bormio-utforen

Aksel Lund Svindal har vært på pallen de siste tre utfor-rennene i Bormio, men var aldri i nærheten av å kopiere bragden i dag. Det ble dobbelt italiensk - og beste norske på niende plass.

I 2012 kom Svindal på tredjeplass, i 2013 vant han og fjorårets utgave kom han på andreplass bak Dominik Paris.

Men pall-rekken røk etter at han kom helt ut av rytmen før tredje mellomtid, og tapte stort til ledertiden. Han kjørte til slutt i mål på 12. plass, hele 1,71 bak seierherren Dominik Paris.

les også

Svindal-seier i Val Gardena: – Han har noe spesielt

I mål virket han mer lettet over å ha kommet seg ned den isete og humpete utforløypa med alle kroppsdeler i noen lunde behold. Han stod over utfortreningen torsdag av samme grunn.

Først ut av de norske var Aleksander Aamodt Kilde. 26-åringen vant forrige utfor-renn i verdenscupen for to uker siden, men var aldri i nærheten av å kopiere bragden på andre siden av julefeiringen.

I mål var han mer enn et sekund bak ledertiden til Paris, i bare sitt andre verdenscuprenn i Bormio.

les også

Aksel Lund Svindal: Har testet Tinder

Pluss content

Dermed var det opp til Kjetil Jansrud å redde den norske ære. Men etter andre mellomtid, som han passerte bare tidelet bak Paris, fikk han en skikkelig skrens og mistet all fart. Han endte opp med å ikke fullføre rennet.

Italienske Dominik Paris vant til slutt rennet, 36 hundredeler foran landsmann Christof Innerhofer. Sveitseren Beat Feuz fullførte pallen.

Dermed ble det ingen god Bormio-dag for de norske fartskongene. Kilde ble beste norske på en niendeplass. Svindal endte på en delt 12. plass, sammen med Max Franz.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder