Sterk «Burre» klar for comeback

ALPINT

Hans Petter Buraas (29) vant OL-gull for seks år siden, var en hårsbredd fra døden for tre år siden og gikk kneskadet hele forrige sesong. Nå står «Burre» foran en helt avgjørende sesong.

Publisert: Oppdatert: 06.10.04 10:00

Hans Petter Buraas sier selv han var en hårsbredd fra døden da han i mai 2001 pådro seg en alvorlig prolaps i nakken etter et stygt fall på Juvass. Han sto over OL-sesongen 2001/02 på grunn av skaden. Senere gjorde han comeback med pallplasseringer i verdenscupen i slalåm - før han måtte stå over størstedelen av forrige sesong etter en kneoperasjon.

- Nå kan jeg ikke være for positiv, for da blir du litt knekt hvis det ikke går slik du ønsker. Men det har gått bedre og bedre. Det ser lovende ut, sier gullvinneren i slalåm fra Nagano-OL 1998.

- Det er to måneder til første konkurranse. Men jeg føler meg ganske klar allerede, sier han.

Han mener han «trenger noen runder til på ski», men at han ikke er så avhengig av å kjøre slalåm for at det skal sitte når sesongen starter i Beaver Creek i USA.

- Det er en gren som sitter i blodet. Det er litt sikksakk, så er du nede, sier han.

På bakgrunn av den gryende optimismen, har han latt seg fotografere av magasinet Ultrasport som «gutten i garasjen», som han uttrykker det.

- Jeg elsker å drive i møkka, sier Burre om mekkebildene.

Når VG kommenterer at han i bar overkropp ser bemerkelsesverdig muskuløs ut, slår «hengslete» Burre fast at han tross alt har trent litt i livet han også - og at han alltid har vært veldig muskuløs.

- Når jeg får av meg fillene, er det ikke bare blåbær under, sier han.

Det er imidlertid ingen tvil om at det er fysikken - eller styrkebiten, som Burre sier - som vil bli avgjørende når det gjelder plasseringer på resultatlistene.

Målet hans er likevel å beholde plassen som førstepuljekjører i verdenscupen i slalåm. I tillegg er VM i februar «et eget mål» for Burre. Hans Petter Buraas (29)