VRAKET: Tom Stiansen (t.v.) og Hans Petter Buraas får ikke være med til VM i Bormio. Foto: Bjørn S. Delebekk
VRAKET: Tom Stiansen (t.v.) og Hans Petter Buraas får ikke være med til VM i Bormio. Foto: Bjørn S. Delebekk

Vraket alpinstjernene

og nå legger Tom Stiansen (34) trolig skiene på hylla

ALPINT

Både Tom Stiansen og Hans Petter Buraas er vraket fra laget som reiser til alpin-VM i Bormio i slutten av måneden.

Publisert: Oppdatert: 28.01.05 01:09

- Jeg fullfører sesongen, men så er det nok slutt, medgir Stiansen overfor VG Nett.

Han benekter at han er skuffet etter dagens VM-uttak. At turen til Bormio røk, forsto han allerede da han kjørte i mål til en 43. plass i Schladming i går.

Avskjedsrenn i februar

Før rennet var en 23. plass det beste veteranen kunne vise til denne sesongen.

- Det hadde ikke vært noe gøy å hangle seg med til VM etter en 12. plass. Jeg synes laguttaket er bra og håper på norsk suksess i VM, understreker Stiansen.

Nå tyder mye på at slalåmrennet Kranjska Gora i slutten av februar også blir å regne som et avskjedsrenn for 34-åringen.

- Det blir helt greit. Jeg har kommet til et punkt hvor dette ikke er så moro lenger, og når det i tillegg går dårlig sportslig er det ekstra kjedelig, sier han til VG Nett.

Buraas ute

Hans Petter Buraas, olympisk mester fra Nagano-OL i 1998, har en beskjeden 18. plass som beste resultat i verdenscupen denne sesongen.

Også han må innstille seg på å se VM fra sidelinja om en uke.

- Jeg håpet i det lengste på både Stiansen og Buraas, men dessverre kan de ikke vise til gode nok resultater, sier alpinsjef Per Lund til VG Nett.

Han bekrefter at den rutinerte duoen hadde fått billett til Bormio dersom de hadde levert varene i Schladming i går kveld.

Satser på unggutt

Veteranene Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt fikk imidlertid plass på VM-laget. Det samme gjorde unggutten Kjetil Jansrud (19), som har imponert og leder europacupen i slalåm i øyeblikket.

- Vi forventer ikke at Kjetil skal gå helt til topps, men håper at han vil gjøre det bra. Samtidig er dette en mulighet for ham til å få rutine foran OL til neste år og VM om to år, sier Per Lund.

Disse mannlige utøverne representerer Norge i alpin-VM:

Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus, Truls Ove Karlsen, Kjetil Jansrud, Andreas Nilsen, Aksel Lund Svindal, Bjarne Solbakken.

Alpin-VM i Bormio starter 29. januar.