Svindal nummer tre i Kvitfjell-comebacket

KVITFJELL/OSLO (VG) I sin første konkurranse på norsk jord på fire år ble det pallplass for Aksel Lund Svindal (35). Han er fortsatt med i kampen om sammenlagtseieren i utforcupen.

Den ferske OL-vinneren – som ikke har tatt et endelig valg på om han skal fortsette i alpinsirkuset eller ikke – kjørte sin første konkurranse på norsk jord på fire år, og fikk et gledelig gjensyn med Kvitfjell-bakken.

Han måtte se seg slått av både tyske Thomas Dressen og sveitsiske Beat Feuz, men tok 3.-plassen på hjemmebane - noe han selv var fornøyd med.

les også

Mowinckel takker Jansrud og Svindal etter historisk utforsølv

– Jeg gjorde noen feil, men innsatsen var god, sier Svindal til VG.

Dressen var 17 hundredeler foran 35-åringen, mens Feuz var ni hundredeler raskere enn Svindal.

Tror fortsatt på sammenlagtseier

Og det vart nettopp tyske Dressen som sørget for at det ikke ble dobbelt norsk på pallen. Kjetil Jansrud var ti hundredeler bak Svindal, men endte opp med å ta den kjipe 4.-plassen, da Dressen viste seg å være raskest av samtlige.

les også

Svindal usikker på fremtiden: – Dette kan være mitt siste mesterskap

Jansrud – som nærmest er oppvokst i Kvitfjell-løypa – er «kongen av Kvitfjell». Han hadde på forhånd utrolige seks verdenscuptriumfer i denne bakken: to av dem i utfor og fire i super-G.

Svindal hadde på sin side én seier fra Kvitfjell, fra super-G-rennet i 2013. Det er hans eneste seier på norsk snø, men nå har han ved hele ni anledninger har han vært blant de tre beste.

NUMMER TRE OG FIRE: Aksel Lund Svindal (t.v.) og Kjetil Jansrud i målområdet i Kvitfjell. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Resultatene fra lørdagens konkurranse i Kvitfjell betyr at det nå skiller 60 poeng mellom Svindal og Feuz i kampen om utforkulen, sammenlagtseieren i verdenscupen i utfor.

les også

Svindal sikret historisk OL-gull i utfor foran Jansrud: – Det er det ultimate

– Jeg tenker at det fortsatt er en mulighet i cupen, men Feuz er rå om dagen, sier Svindal.

– Men du trives i Åre, der sesongavslutningen går?

– Det gjør jeg!

Planen for våren er å dra på treningsleir med landslaget til Åre, der neste vinters VM skal gå. Det var nettopp der, i Åre, at Svindal tok sitt første VM-gull – av to – i utfor. I Pyeongchang ble han første norske OL-vinner i utfor.

Jansrud: – Nå skal jeg se kamp

Jansrud fikk ikke gjentatt Kvitfjell-suksessen. Han er den eneste ved siden av Lasse Kjus som har vunnet utforkonkurransen i Kvitfjell. Etter løpet tok han seg tid til å rose den tyske seierherren.

les også

Kjetil André Aamodt: – Aksel er tidenes beste norske utøver

– Dressen viser at løpet i Kitzbühel ikke var noen tilfeldighet, sier han, og legger til at forholdene ikke passet ham helt i dag.

– Men man skal jo fikse alle forhold ...

Nå skifter imidlertid 32-åringen fokus. Liverpool-supporteren forteller VG at nå skal han se kampen mellom Manchester United og Liverpool, en kamp du kan følge på VG Live fra klokken 13.30.

Det ble en skuffende dag for Aleksander Aamodt Kilde også, som var langt bak teten. Han endte på 20. plass, hele 1.58 bak Dressen.

les også

Utfor-heltene Svindal og Jansrud med herlig ordveksling etter OL-suksessen

– Jeg sliter om dagen, men håper å få ting på plass til neste år, sier Kilde til VG.

Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 19, mens Stian Saugestad ble nummer 39 og viste at han er tilbake etter fallet i Kitzbühel.

PS! De norske løperne får for øvrig en ny mulighet på norsk snø søndag. Da er det duket for super-G.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder