SIST NED: Henrik Kristoffersen ledet med hele ni tideler fra første omgang, men tapte mer enn to sekunder i den andre omgangen. Foto: ANTONIO BAT / EPA

Kristoffersen misbrukte muligheten til sesongens første slalåm-seier

Henrik Kristoffersen har funnet storformen i sesongavslutningen, og var i rute til sin andre seier på to dager. Men han misbrukte en gyllen mulighet til sesongens første slalåmseier.

Publisert:

Kristoffersen hadde hele ni tideler å gå på til Ramon Zenhäusern, men han tapte jevnt og trutt og gjorde en stygg feil på slutten.

– Alt var mulig før feilen, men det er sånn som skjer. Man må satse hvis man skal prøve å vinne. Det er et steg i riktig retning i slalåm, og det er det viktigste, sier 24-åringen til NTB.

Til slutt kjørte han inn til andreplass - 1.15 bak sveitseren. Dermed tapte han mer enn to sekunder til vinneren i den andre omgangen.

24-åringen har vist strålende form i storslalåm den siste tiden, og har vunnet tre strake seire - inkludert lørdagens storslalåmrenn i slovenske Krajnska Gora. Men i slalåm har det lugget mer og han er uten en verdenscupseier i denne disiplinen siden Kitzbühel-rennet i januar i fjor.

les også

Kristoffersen og Windingstad sikret dobbelt norsk i storslalåm: - Helt vilt

Og de fire siste slalåmrennene har han enten kjørt ut eller havnet utenfor pallen - som da han kom på åttendeplass i VM i Åre for en snau måned siden.

Men da han ledet etter første omgang, med hele 57 hundredeler foran italienske Manfred Mölgg, viste «spjælingen fra Rælingen» at noe stort var på gang. Helt til toppen av pallen skulle det imidlertid ikke gå, og nå er det kun én sjanse igjen på sesongens første slalåmseier.

Neste helg er det nemlig sesongavslutning i Andorra.

les også

Kristoffersen slo Hirscher og vant i Bulgaria

Marcel Hirscher var ikke seg selv og var på sjetteplass etter første omgangen, i andre omgang var han mer enn sekundet bak ledertiden til sveitseren Zenhäusern - som kjørte en fantastisk andreomgang og kjørte seg helt opp fra en syvendeplass og til toppen av pallen.

Hirscher kjempet seg også inn på pallen, og kom på tredjeplass - to hundredeler bak Kristoffersen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder