Kristoffersen og Windingstad sikret dobbelt norsk i storslalåm: - Helt vilt

Henrik Kristoffersen har funnet storformen i storslalåm, og tok sin tredje strake seier. Kometen Rasmus Windingstad kjørte inn til karrierens første pallplass da han sørget for norsk dobbeltseier.

– Hva skal man si? Det føles helt vilt, litt sånn absurd. Det kommer til å være litt absurd en stund fremover. Det var litt bedre enn jeg trodde jeg var kapabel til denne sesongen, og en stor drøm i gudene vet hvor mange år, sier Windingstad til VG etter andreplassen.

De to barndomskameratene, som ifølge Kristoffersen har kjent hverandre siden de var seks år gamle og senere gikk på samme skigymnas, sikret en norsk dobbeltseier i slovenske Kranjska Gora. 24 hundredeler skilte dem - i Kristoffersens favør.

– Jeg har jobbet hardt over lengre tid og får endelig betalt. De siste to årene har jeg endret mye på det tekniske og det taktiske. Jeg har aldri vært bedre i storslalåm enn det jeg er nå, sier Kristoffersen til VG, etter sin tredje strake storslalåm-seier.

Det har på mange måter vært en trøblete sesong for Kristoffersen, med sviktende resultater i bakken før jul og en betent konflikt med Norges Skiforbund utenfor bakken.

Men i sveitsiske Adelboden viste han at formen virkelig var i anmarsj i nettopp storslalåm, med en andreplass. Så kom VM-gullet i Åre, fulgt av nok en seier i bulgarske Bansko.24-åringen selv sier det er deilig å levere der det gjelder.

– Nei, det er jo det vi jobber mot. Det er det alt handler om, å bli best mulig på ski. Jeg gidder ikke å krangle om ting som ikke handler med det å gjøre, det bryr jeg meg svært lite om. Det er deilig å lykkes, men man må jobbe for det, sier han.

Dagens dobbel

Men denne gangen var han ikke den eneste nordmannen på pallen. For 25-åringen Rasmus Windingstad imponerte med en syvendeplass etter første omgang, og satte karrierebeste da han tok ledelsen også etter andre omgang. Hans beste plassering før helgen var to syvendeplasser fra Bansko.

Så falt gigant etter gigant gjennom, Marcel Hirscher og Alexis Pinturault kjørte begge inn bak og til slutt var det bare Kristoffersen som kunne skyve Windingstad ned fra toppen av pallen.

– Rasmus har bare bestemt seg for å stole på det han kan, og jobbet seg gradvis oppover. I dag fikk han full klaff, og å kjøre med startnummer 19 og komme på pallen skjer ikke ofte. Det viser at han er på rett vei, sier landslagssjef Christian Mitter.

KARRIEREBESTE: Rasmus Windingstad fra Bærum ble nest best i storslalåmen i Kranjska Gora. Foto: Borut Zivulovic, Reuters

Jesus

Han forklarer at han ikke visste det var lagkameratens tid han kjørte mot i de slovenske fjellene.

– Jeg visste ikke at det kom til å holde til pallen for ham, men Jesus, han kjørte bra i dag. Det er en ekstremt stor prestasjon, sier Kristoffersen om lagkameraten.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var nummer tre etter første omgang og ledet hele veien ned - til et par porter før mål. Da slo han hjelmen inn i porten, ble holdt igjen og mistet balansen. Dermed røk mulighetene for en norsk trippeltseier, og sveitseren Marc Odermatt tok tredjeplassen.

PS! Neste helg er det verdenscupavslutning i Andorra. Marcel Hirscher har allerde vunnet verdenscupen med en viss margin. Henrik Kristoffersen ligger på tredjeplass, 540 poeng bak østerrikeren, med Alexis Pinturault mellom de to.

Husk at du kan følge @vgsporten på Instagram:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder