Svindal-seier i Val Gardena: – Han har noe spesielt

Aksel Lund Svindal (35) vant super-G-rennet i italienske Val Gardena. Kjetil Jansrud (33) ble nummer tre.

Lund Svindal sliter med et vondt kne og en nyoperert tommel, men var likevel raskest ned fjellsiden i Nord-Italia.

Hjemmehåpet Christof Innerhofer (33) hadde ledelsen før nordmannen satte utfor, men Lund Svindal slo italieneren med fem hundredeler.

– Det oppleves solid. Jeg er veldig fornøyd. Innerhofer hadde levert en veldig bra runde. Da Kjetil kom inn to tideler bak ham, tenkte jeg at det var opp til meg å klemme på skikkelig. Jeg følte jeg klarte det ganske bra, sier Lund Svindal til VG.

Traff på balansen

På telefon fra Italia forklarer Lund Svindal at skadeproblemene de siste årene har gjort det mer utfordrende å finne den riktige balansen mellom å satse hardt og ikke ende opp med å kjøre ut.

Den følte 35-åringen at han fant fredag ettermiddag, etter å ha blitt nummer tre i Beaver Creek 1. desember.

Overfor VG beskriver Lund Svindal kroppen sin som bedre rustet for konkurranser nå enn på samme tid i 2017.

– Jeg hadde en veldig trøblete vår og en tøff sommer, men de siste månedene har vært såpass bra at jeg faktisk føler meg bedre enn i fjor. Det er mest fordi særlig desember i fjor ble en ganske vanskelig måned hvor jeg nesten var mer på benken hos fysioen enn i bakken og kjørte på ski, forteller Lund Svindal.

Etter å ha skadet tommelen på trening i midten av november, har 35-åringen fått operert inn en metallplate som gjør at han ikke kan bøye den. Derfor er den ene staven tapet fast til hånden når han kjører. Under fredagens renn røk tapen, men Lørenskog-karen kom seg likevel raskest ned bakken.

– Tommelen er et mindre og mindre problem. Jeg klarer ikke å bøye den, men det er ikke noe kjempeproblem. Jeg klarer heldigvis å stake, og da har jeg på en måte det jeg trenger, forteller Lund Svindal til VG.

les også

Svindal plages fortsatt av tommelen tross tredjeplasser: – Ikke ideelt

– Vanvittig rutine

Kjetil André Aamodt (47) er svært imponert over det de norske gutta presterte i Val Gardena, hvor Aleksander Aamodt Kilde (nr. fem) og Adrian Smiseth Sejersted bidro til at det ble fire nordmenn blant de åtte beste.

– Det er fenomenalt. Det er bare til å ta av seg hatten for det norske laget. Dette lover godt for de ti neste årene, kommenterte Aamodt.

Tom Stiansen (48) ble verdensmester i slalåm i 1997. Fredag fulgte han super-G-rennet på TV i Oslo. Han beskriver Svindals prestasjon slik:

– Da jeg så at Jansrud ikke klarte å ta Innerhofer, trodde jeg det kom til å bli vanskelig. At Aksel likevel klarer å kare seg fem hundredeler foran, sier noe om hele fyren. Det er helt rått det han driver med. Han har noe spesielt som ikke så mange andre har, sier Stiansen til VG.

les også

Kjetil Jansrud vant super-G-åpningen: – Utopisk gøy

Kjører med smerter

Det var lenge usikkerhet knyttet til om Lund Svindal ville konkurrere denne sesongen. På grunn av et vondt kne har ikke 35-åringen fått trent optimalt.

Likevel ser det ikke ut til at Lund Svindal lar seg affisere. Nordmannens seier var hans femte triumf i Val Gardena i det som var sesongens tredje super-G-konkurranse.

Nå går han også for å vinne lørdagens utforrenn i Val Gardena.

– Jeg tror jeg har bra muligheter. Jeg håper at jeg kan være en av dem som kjemper om seieren. Men det blir ikke noe lett renn. Det har vært flere nasjoner i år enn i fjor som har vært skikkelig gode, sier Lund Svindal.

Slik ser topp 10-listen ut fra super-G-rennet fredag ettermiddag:

1. Aksel Lund Svindal – 1.28,65

2. Christof Innerhofer +0,05

3. Kjetil Jansrud +0,27

4. Johan Clarey +0,65

5. Aleksander Aamodt Kilde +0,66

6. Josef Ferstl +0,82

7. Matthias Mayer +0,83

8. Adrian Smiseth Sejersted +0,87

9. Hannes Reichelt +0,92

10. Andreas Sander +1,03

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder