Enorm opphenting etter grov miss av Kristoffersen

Etter å nesten ha røket ut i første omgang etter en grov feil, slo Kristoffersen tilbake med en enorm andre omgang og havnet akkurat utenfor pallen.

Henrik Kristoffersen var nære å ikke ta seg videre til andre omgang etter en grov miss i den første omgangen. Kristoffersen lå altså på 27. plass, og bare 30 personer gikk videre til andre omgang.

I andre omgang kjørte han imidlertid rått og kunne til slutt sitte igjen som den fjerde beste utøveren, et hundredel utenfor pallen. Da hadde han kjørt seg opp 23 plasser i andre omgang.

les også

Mowinckel med ny alvorlig kneskade: - Uvirkelig

– Dette var akkurat det vi hadde håpet på, og nå kan vi håpe på en topp 10 plassering på Henrik, sa ekspert i NRK Kjetil André Aamodt underveis i opphentingen og snakket om det kunne bli en av de råeste opphentingene i historien.

Én etter én kastet seg utfor i håp om å slå tiden til Kristoffersen, men 25-åringen ble sittende som leder i lang tid.

Overlegen Pinturault

Det var helt frem til Italienske Stefano Gross satte utfor. Han lå lenge foran på tid tidlig i løypa, men tapte smått tideler nedover mot mål. Da han krysset mållinjen viste klokka at han havnet så lite som en hundredel foran Kristoffersen.

les også

FIS: Forbud mot fluorholdig smøring

Svenske Andre Myhrer tok så ny ledertid før Alexis Pinturault parkerte alle tider som sistemann, og vant med 1.44 ned til nestemann på listen.

Sebastian Foss-Solevåg kjørte også en meget god andre omgang og lå lenge som nummer to, men utover i omgangen tapte han plasseringer og endte til slutt på 9. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder