SAKSØKER FORBUNDET: Henrik Kristoffersen her avbildet under verdenscupavslutningen i St. Moritz i Sveits i mars. Foto: NTB Scanpix

Kristoffersen krever 15 millioner fra skiforbundet

Henrik Kristoffersen (22) har bedt om en midlertidig avgjørelse i den omstridte hjelmsaken. Neste uke møter han Norges skiforbund i rettssalen.

  • Lillian Holden

Det er satt av to dager til rettsmøtet mellom Kristoffersen og Norges skiforbund, og i starten av desember er det ventet en midlertidig avgjørelse i saken.

I rettsdokumentene sendt ut fra Oslo tingrett i dag heter det blant annet følgende:

«Subsidiært er det lagt ned påstand om betaling av et beløp til Kristoffersen fastsatt etter rettens skjønn, oppad begrenset til 15 millioner kroner».

– Jeg kan bekrefte at vi skal i en sak med Henrik, men utover det ønsker jeg ikke kommentere mer før vi er i rettsalen neste uke, sier alpinsjef Claus Ryste til NRK.

Bakgrunnen for konflikten mellom de to partene er at Kristoffersen ønsker å kjøre med Red Bull på hjelmen, en sponsorplass som allerede er solgt til Telenor. Aksel Lund Svindal har fått dispensasjon til å kjøre med energidrikkprodusenten på hjelmen, og Kristoffersen ønsker den samme avtalen.

Lurer du på bakgrunnen for konflikten? Les her!

Ingen avgjørelse før renn

Men skiforbundet har sagt nei. Det fikk Kristoffersen-leiren til å gå til søksmål i starten av november, og i påvente av en rettskraftig dom ønsker nå altså alpinstjernen å få på plass en midlertidig avgjørelse.

I pressemeldingen fra Oslo tingrett meldes det at en slik avgjørelse ikke vil foreligge før 4. desember, datoen for storslalåmrennet i Val d'Isere som Kristoffersen etter planen skal kjøre. Det er ennå ikke berammet en hovedforhandling i saken.

I pressemeldingen fra Oslo tingrett kommer det fram at Kristoffersens advokat har inngitt begjæring om midlertidig forføyning med følgende påstand:

** Norges skiforbund, ved styrets leder, pliktes å tåle at Henrik Kristoffersen inngår individuell markedsavtale (sponsoravtale) med Red Bull og at Kristoffersen benytter hjelm/hodeplagg med Red Bull sin logo inntil rettskraftig dom i saken foreligger.

** Norges Skiforbund, ved styrets leder, forbys å ilegge Henrik Kristoffersen sanksjoner, herunder startnekt, som følge av at individuell markedsavtale (sponsoravtale) inngås mellom Henrik Kristoffersen og Red Bull, inntil rettskraftig dom foreligger.

** Norges Skiforbund, ved styrets leder, dømmes å erstatte Henrik Kristoffersen sakens kostnader med kroner 179.687,50 kroner.

– Norges Skiforbund vil i det kommende rettsmøtet gjøre gjeldende at det ikke foreligger rettslig grunnlag for kravet eller en midlertidig forføyning, sier Skiforbundets advokat Per Andreas Bjørgan i en pressemelding.

Les også: Reagerer på at Kristoffersen dropper renn

Turbulens i alpinleiren

Hjelmsaken har skapt mye uro internt i alpinleiren, hvor Norges skiforbund har krevd en beklagelse fra Kristoffersen rettet mot landslagskollegene. Det kommer i kjølvannet av at 22-åringen uttalte at han følte mangel på støtte fra de øvrige utøverne på verdenscuplaget, en uttalelse som fikk Kristoffersens lagkamerater til å føle seg urettferdig behandlet.

Kristoffersen sto over verdenscupåpningen i Levi som følge av konflikten med Norges skiforbundet, og valgte også å trene alene en periode før han forrige uke ble gjenforent med landslaget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder