Amerikansk OL-håp fraktet bort på båre etter stygt fall

Publisert: Oppdatert: 03.02.18 16:28
ALPINT

Lindsey Vonn (33) satt i lederstolen og slo hendene foran ansiktet, da hun så det stygge fallet til lagvenninnen Jacqueline Wiles (25) i utforrennet i Garmisch.

Vonn vant utforrennet med to hundredeler foran italienske Sofia Goggia. Ragnhild Mowinckel, som tapte mye tid mot slutten, endte på åttendeplass, 81 hundredeler bak Vonn.

Utforrennet ble utsatt da Vonns lagvenninne Jacqueline Wiles mistet kontrollen, gikk rundt og havnet i sikkerhetsnettet. Det så ut til at Wiles fikk en skikkelig smell i kneet.

NRKs ekspert Bjarne Solbakken frykter den amerikanske løperen mister OL.

– Det er et forferdelig syn når det skjer. Spesielt på dette tidspunktet, inn mot OL. Wiles er i god form, og så er plutselig eventyret over før det har startet, sa Solbakken på NRK.

Var på vei opp

Hun ble fraktet vekk fra bakken i båre, og deretter plassert i ambulansehelikopter.

I målområdet sto Vonn og trodde knapt det hun så da Wiles falt stygt. Den amerikanske superstjernen reagerte sterkt. Hun slo hendene foran ansiktet, skar grimaser og fryktet trolig for lagvenninnens helse foran OL.

Wiles er fartsspesialist, og kjører utfor, super-G og kombinasjonen. Etter en middels start på sesongen, så var hun i ferd med å finne OL-formen da hun falt lørdag. Hun havnet på pallen i utforrennet i Cortina 20. januar. Dagen før ble hun nummer syv.

Mowinckel på sin side kjørte bra på toppen, men slo oppgitt ut med armene etter målgang. Mye tid forsvant nederst i den tøffe løypa i Garmisch-Partenkirchen.

PS! Vonn tok sin seier nummer 80 i verdenscupen. Hun er bare seks seirer bak legenden Ingemar Stenmarks rekord. Svensken vant hele 86 ganger i verdenscupsammenheng.

Det er utfor i Garmisch-Partenkirchen også søndag.

Verdenscup utfor kvinner lørdag:

1) Lindsey Vonn, USA 1.12,84
2) Sofia Goggia, Italia 1.12,86
3) Cornelia Hütter, Østerrike 1.12,97
4) Breezy Johnson, USA 1.13,18
5) Anna Veith, Østerrike 1.13,31
6) Lara Gut, Sveits 1.13,50
7) Tina Weirather, Liechtenstein 1.13,58
8) Ragnhild Mowinckel, Norge 1.13,65
9) Nicole Schmidhofer, Østerrike 1.13,70
10) Nadia Fanchini, Italia 1.13,93.

PS 2: OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Denne artikkelen handler om