«Kongen av Kvitfjell» tangerte Aamodt: – Jeg må ikke bli for selvopptatt

KVITFJELL/OSLO (VG) Kjetil Jansrud (32) befestet sin posisjon som «kongen av Kvitfjell» da han vant super-G og tok sin syvende seier i bakken. Adrian Smiseth Sejersted (23) ble nummer fire fra et sent startnummer.

For etter å ha sett landsmann og kompis Aksel Lund Svindal kjøre ut i den tøffe Super-G-løypa i Kvitfjell, slo Jansrud til. I mål var han så mye 0.47 sekunder foran Hannes Reichelt.

les også

Svindal nummer tre i Kvitfjell-comebacket

Det var super-G-triumf nummer fem i Kvitfjell, i tillegg til de to han har vunnet i utfor. Og det var den 21. verdenscupseieren - tangering av Kjetil André Aamodt. Jansrud tok også sin fjerde «kule» i karrieren da han avgjorde super-G-cupen.

– Det er absurd å tenke på. Men hver gang jeg snakker om sånne ting - jeg må ikke bli for selvopptatt, sier Jansrud når VG snakker med ham i målområdet - og han fortsatt kikker opp for å forsikre seg om at et sent startnummer ikke kommer og «ødelegger».

les også

Jansrud-seier i den norske lykkebakken: – Vi kunne tatt topp 3

– Egentlig er jeg ikke opptatt av historie. Jeg vil gjerne bare «gunne» på i hvert renn. Historiebøker er historiebøker. Men jeg er selvfølgelig stolt.

Nærmest Jansrud var Beat Feuz fra startnummer 15, som var 0.22 bak.

– Vi nordmenn har bare denne ene muligheten på hjemmebane. På en måte kan det likevel være en fordel. Det var røffe forhold, og det er ikke min favoritt. Derfor kjørte jeg litt «safe», sier Kjetil Jansrud - før han skriker ut i det talentet Rasmus Windingstad kjører ut.

Når har Jansrud nå har tangert Aamodt i antall verdenscupseirer med 21, har han bare én nordmann foran seg: Svindal med 35 seirer. Mestvinnende er Ingemark Stenmark med 86, mens Marcel Hirscher er den aktive med flest med 57.

les også

Jansrud tangerte legende: – Rått å bli nevnt i samme ordelag

Men søndagens største overraskelse var Adrian Smiseth Sejersted. Fra startnummer 25 kjørte nordmannen gnistrende godt, og ble til slutt nummer fire, 34 hundredeler bak Jansrud.

Det var hans beste plassering i verdenscupen noensinne - før Super-G-rennet søndag var en 9.plass fra 2016 den beste plasseringen.

– Det er uten sammenligning det beste jeg har gjort, sier Sejersted til VG.

– Men du er jo verdensmester?

– For junior ja! Men det er et langt steg fra juniorverdensmester opp til dette her.

Sejersted lå an til 3. plass, men fra et sent startnummer lurte franske Brice Roger seg foran med ett fattig hundredel.

les også

Mowinckel til VG: – Jeg håper at dette er bare starten

– Et hundredel er et hundredel. Sånn er det. Jeg er likevel fornøyd, sa Adrian Smiseth Sejersted.

Aksel Lund Svindal kjørte ut tidlig i løypa.

– Det var dritt at jeg kjørte ut, men det skjer av og til. Jeg visste at retningen på det hoppet var riktig, men jeg fikset det ikke, sier Svindal til VG.

Hyggelig overraskelse: Stian Saugestad kjørte inn til 11. plass. Etter å ha havne ti nettet på trening i Kitzbühel, har han kommet tilbake og kompletterte den norske laginnsatsen.

les også

Svindal skal trene videre med gutta etter sesongen: – Jeg vil gi meg selv tid til å ta riktig avgjørelse

Kjetil Jansruds triumfer i Kvitfjell:

2012: Super-G.

2014: Super-G og utfor.

2015: Super-G.

2016: Super-G.

2017: Utfor.

2018: Super-G.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder