Mowinckel på pallen i Maribor: - En boost før VM

Med strålende kjøring i den andre omgangen sikret Ragnhild Mowinckel (26) norsk pallplass i Slovenia.

Med det viste 26-åringen fra Molde gryende VM-form i det som var generalprøven. VM i Åre begynner den 5. februar.

Før den avgjørende omgangen i Maribor lå Mowinckel på 6. plass, men eminent kjøring i omgang nummer to gjorde at den doble sølvvinneren fra OL i Pyeongchang avanserte.

Da Tessa Worley, nummer tre etter den første omgangen, gjorde en stor feil, hadde det lite å si at den franske kjøreren hadde 62 hundredeler å gå på.

les også

Rivalens melding til Svindal: – Det er veldig trist, faktisk

Mowinckel endte som nummer tre, bare slått av Mikaela Shiffrin og Petra Vhlova. 26-åringen var 0,93 bak vinnerne. De to endte helt likt. Mowinckel var tredje raskest i 2. omgang.

- Jeg måtte jobbe for denne pallplassen, og det er utrolig deilig å få det til - at man klarer å sette sammen to gode omganger. Skikjøringen begynner å komme, sier Mowinckel til VG.

– På riktig vei

26-åringen sier hun har jobbet hardt for å komme tilbake i form etter å ha «fått en liten dupp».

– Da er det veldig fint av avslutte som dette før du skal til et VM. Det er bra for psyken, hodet og selvtilliten. Du får en boost når du vet at det du har jobbet med for å komme tilbake i form har fungert. Da er jeg på riktig vei.

– Og nå kan VM bare komme?

– Det kommer uansett, men det er deilig å dra til Sverige med denne i sekken istedet for å komme dit og være usikker. Jeg trives godt i Åre. Den traséen passer meg utmerket og det er noe jeg gleder meg til.

Slik kjørte Mowinckel seg opp på pallen:

Mikaela Shiffrin tok med dette sin 55. verdenscupseier selv om hun tapte det halvsekundet hun ledet med etter 1. omgang.

– Jeg tapte det nesten på slutten, men det er hyggelig å ha litt flaks. Det er alltid en lettelse å se grønt lys når jeg kommer i mål, sa Shiffrin etter triumfen.

Kristin Lysdahl kjørte seg opp én plass fra 1. omgang og endte som nummer 10. Thea Louise Stjernesund tok en 17. plass etter å ha vært fjerde raskest ned bakken i 2. omgang.

PS! Lørdag er det slalåm i Maribor.

Resultatliste, storslalåm:
1. Petra Hvlova, Slovakia
1. Mikaela Shiffrin, USA
3. Ragnhild Mowinckel, Norge +0,93 sek.
4. Wendy Holdener, Sveits +1,29
5. Sara Hector, Sverige +1,50
6. Frida Hansdotter, Sverige +1,66
7. Marta Bassimo, Italia +1,71
8. Meta Hrovat, Slovenia +2,39
9. Tessa Worley, Frankrike 2,40
10. Kristin Lysdahl, Norge +2,62

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder