Jansrud-revansje på hjemmebane: - Alltid digg

Hyller Kilde, som leder super-G-cupen med ett renn igjen

Etter et skuffende utfor-renn lørdag var Kjetil Jansrud tilbake i praktslag søndag. «Kongen av Kvitfjell» vant på hjemmebane - for femte gang siden 2012.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Og for fjerde gang på de siste fem sesongene i Kvitfjell er det i super-G-disiplinen han ser ut til å gå til topps i. Det smakte godt for Vinstra-gutten, som var noe oppgitt etter å ha misset pallen i utfor-rennet lørdag.

– Jeg kjører alltid for å vinne, og det er alltid digg når det går. I går føltes det litt stang ut, men i dag tok jeg bedre vare på muligheten, selv om det ikke var noen spektakulær omgang, sier Kjetil Jansrud til VG.

Kvitfjell-seier ekstra betydningsfull

Jansrud kjørte ikke best på topp, men nedover i traséen viste han seg fra sin beste side. I mål var han 17 hundredeler foran østerrikske Vincent Kriechmayr og 32 hundredeler foran Dominik Paris. Nok en gang vant han i Kvitfjell.

VG LIVE: Slik forløp super-G-rennet i Kvitfjell!

– Betyr det ekstra mye å vinne på hjemmebane?

– Ja, det er noe med det. Det er den ene muligheten i året der vi kan levere foran eget publikum. Det betyr mye og er en ekstra trigger, men det er vanskelig å dra paralleller til Kitzbühel og de store klassikerne, svarer Jansrud.

– Men hjertemessig er det viktig for meg. Og det er blitt et renn med en ekstremt god stemning de siste årene, fortsetter Jansrud.

– Hva er det egentlig med deg og Kvitfjell? Hvordan vinner du gang på gang?

– Si det, men jeg kjenner i hvert fall en trygghet her. Det er jo her jeg er vokst opp og jeg har kjørt løypa mange ganger. Det gjør noe med deg, men jeg kan likevel ikke helt peke på hvorfor, sier Jansrud med tanke på alle seirene han har i løypa.

Seieren er Kjetil Jansruds fjerde for sesongen. Til tross for det imponerende antallet, har 30-åringen, som var Norges soleklare ener forrige sesong, måttet leve litt i skyggen av Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen denne sesongen. En skade satte en stopper for Svindals sesong. Slalåmkomet Kristoffersen står med seks seirer hittil - og kan fortsatt slå «verdensrekorden» til flere legender.

KRISTOFFERSEN SIKRET SEG SLALÅMKUKLA: - En stor bragd

KVITFJELL-KONGE: Kjetil Jansrud kunne juble for seier i Kvitfjell - nok en gang. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

Men søndag var det Jansrud alles øyne var rettet mot. Det er i Kvitfjell-traséene at Jansrud la grunnlaget for sin profesjonelle karriere, og «Kongen av Kvitfjell» har levert varene på hjemmebane tidligere i karrieren.

Før dagens triumf sto han bokført med fire seirer siden 2012 - og tre av dem har kommet de siste to årene. I dag kom nok en seier, det etter en skuffende 5. plass i utfor-rennet lørdag.

Seieren gjør også at Norge kan vise til den beste sesongen i alpinsirkuset på 15 år. De norske alpinherrene vil stå med utrolige 19 seirer så langt denne vinteren - og fortsatt gjenstår det renn.

Jansrud hyller Kilde

Aleksander Aamodt Kilde, som virkelig har fått sitt gjennombrudd denne vinteren, gjorde også sakene sine bra. Han kjørte inn til en 4. plass, 47 hundredeler bak Jansrud, og tar med det over ledelsen i super-G-cupen. Den tilhørte Aksel Lund Svindal før dagens renn, men før verdenscupavslutningen i St. Moritz er det nå fordel Kilde. Svindal er som kjent ute med skade.

– Det er over all forventning, og nesten urealistisk at det skulle skje i år. Jeg får prøve å holde beina på jorda, sa 23 år gamle Kilde til NRK før søndagens renn.

Kilde leder super G-cupen med sine 335 poeng. Kriechmayr følger like bak med 298 poeng, mens Jansrud etter seieren i Kvitfjell har 295 poeng.

– Jeg må bare gjenta meg selv, for jeg er veldig, veldig imponert. Jeg tror ikke han egentlig forstår hvor bra det er å kjøre med en ledertrøye i fart, sier Jansrud til VG.

Selv har han ikke helt gitt opp sammenlagtseieren i disiplinen.

– Med det forspranget han har nå, så er Aleks favoritt. Men Kriechmayr og jeg har heng, så det blir en av de mest spennende avslutningene jeg har vært med på, legger han til.

PS! Adrian Smiseth Sejersted tok sine første super-G-poeng i karrieren etter å ha kjørt ned til en imponerende 18. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder