Mowinckel med ny alvorlig kneskade: - Uvirkelig

Alpinisten Ragnhild Mowinckel (27) har pådratt seg enda en korsbåndsskade og må gjennom operasjon. Sesongen er dermed spolert.

Ragnhild Mowinckel har ødelagt korsbåndet i høyre kne. Dette er det samme kneet (høyre) og skaden hun fikk da hun falt under utfortrening i Andorra i mars i år, opplyser Norges Skiforbund.

Siden mars har hun vært gjennom opptrening etter skaden fra Andorra-fallet. De siste ukene har hun gjort comeback på ski. Ifølge Skiforbundet fikk hun en «trøkk» i kneet under trening, men virket ikke alvorlig.

Men en undersøkelse viste det motsatte. Røket korsbånd og operasjon venter.

– Dette var en blytung og uvirkelig beskjed å få ettersom jeg nærmet meg å bli konkurranseklar etter alle disse månedene med opptrening. Dessverre betyr det at jeg mister denne sesongen, og at jeg igjen må gjennom en ny runde med tålmodighet, svette og tårer. Jeg er fast bestemt på at jeg skal tilbake der jeg slapp, og jobbe videre derfra, sier Mowinckel i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Slo gjennom i OL

27-åringen fra Molde tok bronsemedalje i kombinasjonen under Åre-VM tidligere i år. I OL i Pyeongchang i fjor fikk hun det virkelige gjennombruddet med to sølvmedaljer i storslalåm og utfor.

På en pressekonferanse i ettermiddag fortalte en gråtkvalt Mowinckel om det som skjedde.

– Jeg kjørte i flere dager etter at jeg fikk den smellen. Det kjentes ubehagelig ut, men det var ikke noe som tilsa at det var en større skade. Jeg tenkte at det var hodet mitt som var reservert og at det var derfor ting ikke svarte i de høyresvingene jeg kjørte.

Verdenscupsesongen har akkurat startet, men for Mowinckel blir det garantert et nytt skadeavbrekk. Hun hadde riktignok ikke forhåpninger om rennstarter før jul etter mars-skaden, men til VG tidligere i november beskrev hun sjansen for comeback i løpet av sesongen som «lovende». Det skjer ikke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder