Ragnhild Mowinckel nummer to: – Jeg viste at jeg har farten inne

ALPINT

Ragnhild Mowinckel (26) ledet - men rotet bort seieren i finaleomgangen av storslalåmrennet i Killington lørdag kveld. Federica Brignone vant, mens moldenseren var 48 hundredeler bak. Det holdt til 2.plass.

Publisert: Oppdatert: 24.11.18 21:32

Det er hennes fjerde pallplass i verdenscupkarrieren.

– Herregud, jeg er godt fornøyd med 2. plass, sier Mowinckel til VG.

– I 1. omgang viste jeg at jeg kan lede, og finaleomgangen var også grei. Det var veldig gøy å kjenne at jeg har formen inne fra i fjor, og at jeg fortsetter der jeg har vært. Selv om 2. omgang ble litt mer krevende. Og Federica kjørte veldig bra!

– Jeg viste at jeg har farten inne. Og det kommer mange flere sjanser utover vinteren.

– Dette var veldig bra i begge omganger. Men 2. omgang passet nok Brignone spesielt bra, sier Daniel Tangen, på plass som trener i USA.

Mowinckel drar nå videre til Lake Louise, der det er utfor og super-G.

– Hva jeg er best på for tiden? Det får vi svaret på i Lake Louise! Jeg har kjørt mest super-G i det siste, men utforen er heller ikke «ille». Jeg gleder meg i hvert fall til å komme i gang med fartsesongen også, sier Ragnhild Mowinckel til VG.

Østerrikeren Stephanie Brunner kom i mål 21 hundredeler bedre enn hjemmehåpet Mikaela Shiffrin, som dermed måtte nøye seg med 4. plass.

– Jeg gjentok gang på gang for meg selv at jeg måtte holde meg på beina, sa Brignone i arenaintervjuet.

Ragnhild Mowinckel kjørte en gnistrende første omgang og ledet med 37 hundredeler før finaleomgangen i amerikanske Killington. Italienske Federica Brignone lå på 2. plass.

Mowinckel tok sin første verdenscupseier i karrieren i mars 2018 da hun vant storslalåm i tyske Ofterschwang. Moldenseren tok OL-sølv i storslalåm sist vinter. Hun er nå nummer tre i storslalåmcup og nummer fire i verdenscupen totalt.

Thea Stjernesund og Kristin Lysdahl kjørte begge bra i finaleomgangen. De endte som nummer 14 og 17. Lysdahl kjørte seg opp fra 30. plass i første omgang.

Kristine Gjelsten Haugen ble nummer 23 og Nina Haver-Løseth nummer 24.

Søndag er det slalåm i Killington.

Her kan du lese mer om