Henrik Kristoffersen vant slalåmåpningen: – Der satt den!

Henrik Kristoffersen (25) kjørte seg opp fra fjerdeplass i første omgang til seier i verdenscup-premieren i slalåm i finske Levi.

– Der satt den, sier han til NRK etter sin 16. seier i slalåm i verdenscupen.

– Jeg er ikke i nærheten av det perfekte ennå. Det var akkurat godt nok i dag. Etter første omgang trodde jeg ikke at jeg ville ta det. Jeg har ikke vunnet slalåm siden Kitzbühel i 2018, så det var på tide, tilføyer Henrik Kristoffersen.

Han takket trener og far Lars, trenerapparatet, familien og kjæresten – og det ganske store norske publikumet som hadde tatt turen over grensen og heiet høylytt på ham.

Det er fem år siden han seiret i Levi første gang – og vant et reinsdyr.

Og det er fjerde gang på rad at han er på pallen i den lille finske alpin- og skimetropolen.

– Det var litt som å kjøre på hjemmebane. Dette er definitivt et steg i riktig retning. Jeg er glad for å kunne starte som dette. Vi har fortsatt en jobb å gjøre. Men jeg er ganske fornøyd, uttaler han.

Henrik Kristoffersen hyller Hirscher: – Det har vært en ære

Med 18/100 margin kunne han sette seg i lederstolen før de siste tre og beste fra første omgang sto igjen på toppen.

Christian Hirschbühl, som lå hakk i hæl på Kristoffersen etter første omgang, hadde ikke maktet å stå imot presset og kjørte seg bort.

De tre siste: Briten Dave Ryding kjørte nærmest som vanlig ut da alt lå til rette for ham, sveitsiske Ramon Zenhaeusern var litt for tung i sessen – og franske Clement Noel gjorde den lille utslagsgivende feilen.

Som falt i Henrik Kristoffersen favør.

Henrik Kristoffersen: – Har fått støtte fra mange i Skiforbundet

Clement Noel måtte se seg slått med 9/100 totalt. Sveitsiske Daniel Yule kom på 3. plass, 18/100 bak Kristoffersen. Neste beste nordmann ble Sebastian Foss-Solevåg på 9. plass, 92/100 bak Kristoffersen. Han kjørte seg opp fem plasseringer.

Veteranen Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på 9. plass foran finaleomgangen, men feilet mange ganger da han – etter eget utsagn – skulle kopiere innledningen.

Nestvold-Haugen havnet på 27. plass.

Sölden-sensasjonen Braathen: – Vinner en vakker dag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder