FOLKSOMT: Publikum kommer tett på alpinistene i Holmenkollen. Henrik Kristoffersen må innse at han er slått ut.
FOLKSOMT: Publikum kommer tett på alpinistene i Holmenkollen. Henrik Kristoffersen må innse at han er slått ut. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

Henrik Kristoffersen ut i Kollen-tåken: – Må satse for å vinne

Publisert: Oppdatert: 01.01.18 18:32

Del saken på:

Lenken er kopiert
ALPINT

HOLMENKOLLEN (VG) Henrik Kristoffersen (23) bommet fullstendig og ble slått ut allerede i åttedelsfinalen i parallellslalåm i Kollen-tåke.

«Spjælingen fra Rælingen» kom på tvers og var sjanseløs mot Linus Strasser fra Tyskland foran 7000 tilskuere i Holmenkollen.

Alle de norske alpinistene ble slått ut før semifinalene. Svenske André Myhrer (34) vant herrefinalen mot Michael Matt (24), mens Mikaela Shiffrin (22) vant kvinnefinalen mot Wendy Holdener (24).

– Det var så gøy her. Det var synd med tåken bare. Vi hørte masse tilskuere, men vi så ikke noe, sier Shiffrin.

– Jeg har vært høyt oppe på disse konkurransene før, så det var godt å få min første seier i City-event. Det var kult her. Nesten som i Sverige, sier Myhrer.

– Nordmenn er rå. Det er gøy å kjøre her selv om jeg egentlig ikke er så fan av disse rennene. Jeg kjører veldig bra fram til den feilen min. Sånn er livet. Man må satse for å vinne, sier Kristoffersen til VG.

VG Live: Vi fulgte rennet direkte

– Jeg skulle ønske det var slalåmrenn. Det er en barndomsdrøm jeg har, men det skjer sikkert ikke. Jeg tror det hadde vært kulere for publikum. Dette er noe helt annet. Det er ikke samme idrett som vanlig alpint, sier romerikingen som hadde familien og kjæresten på plass.

Kristoffersen er ikke bekymret selv om han ikke har vunnet ennå denne sesongen. Han har disse plasseringene foreløpig: 3-2-2-2-5-2-2.

– Nei. Rekken min er utrolig fin. Slettes ikke gal. Jeg kan ikke klage, sier Kristoffersen.

Sebastian Foss-Solevåg kom seg gjennom til kvartfinalen, men der var han uheldig og endte på rompa i 1. omgang mot Myhrer, som altså vant til slutt.

Så du? Jansrud kjørte seg opp

– Det er utrolig kult på hjemmebane. Folk stiller opp selv om det er tåke, jeg får være fornøyd med 5. plass, sa Foss-Solevåg.

Kjetil Jansrud møtte Marcel Hirscher i åttedelsfinalen og presterte imponerende bra til å være fartsløper. Han tapte med ett tidel.

– Jeg ga Hirscher en god kamp, men det gikk ikke. Å få høre Kollen-brølet var et stolt øyeblikk. Det er noe man har hørt mye om, så det var kult å oppleve, sa Jansrud til VG.

Se mer: Kristoffersen på pallen

Til stor jubel blant publikum ble Hirscher slått ut i neste runde mot briten Dave Ryding.

– Jeg får ikke høye skuldre i det hele tatt av å kjøre mot han. Det er rått å møte han som er best ranket. Det er en hard inngang, så da vet du at du må kjøre det aller beste du kan. Det er en ære, sier Jansrud om duellen mot Hirscher.

De norske jentene Maren Skjøld og Nina Haver-Løseth møttes i åttedelsfinalen. Haver-Løseth bommet på starten, og Skjøld kjørte ned til seier. Der ble det bråstopp mot Holdener.

– Jeg liker slike renn, men man har ikke råd til å gjøre noen feil. Kjedelig at det blir en kort dag på jobb, sa Haver-Løseth til VG.

Les også: Aksel Lund Svindals første seier etter comebacket

Aksel Lund Svindal mener at Kollen har et stort potensial:

– Tåken er kjedelig. Det er 360 grader med tilskuere. Det opplever man aldri i alpint. TV-bildene og opplevelsen for publikum hadde vært mye kulere uten tåken. Det er kjedelig, men dette har potensial til å bli det beste city-eventet, sa han til VG.

I langrennsverden klarte ikke Emil Iversen å holde nyttårsforsettet en dag:

Denne artikkelen handler om