POPULÆRE: Aksel Lund Svindal gir seg etter VM i Åre. Det har også den amerikanske stjernen Lindsey Vonn også annonsert. Her er duoen på VMs åpningsseremoni mandag kveld. Foto: Foto: REUTERS

Svindal før super-G: – Ti mann kan vinne

ÅRE (VG) Aksel Lund Svindal (36) er klar for sitt nest siste renn som idrettsutøver. Der mener han det er vidåpent om medaljene.

Onsdag strammes bindingene for nest siste gang i konkurranse for Aksel Lund Svindal. Grytidlige morgener for optimale treningsforhold, kne-behandling og alt er lagt i potten under forberedelsene til dette øyeblikket.

– Nå har vi spist frokost 04:45 og reist fra hotellet 05:30 den siste uken for å kunne kjøre før turistene tok over løypene her. Siden vi var her en stund før VM startet så har vi måttet improvisere litt, smiler 36-åringen.

Mange mener han kan vinne onsdag. Noen er så optimistiske at de tror han kan ende opp med både medalje i super-G og lørdagens utfor.

Selv har han vanskelig for å plukke ut en favoritt før super-G-rennet.

les også

Jansrud kjører super-G i VM

– Nå fikk vi en ny vinner i Kitzbühel i Josef Ferzel så han kan være der. Men du har Vincent Kriechmayr, du har Kjetil Jansrud, du har Aleksander Aamodt Kilde. Og du har Beat Feuz og Dominik Paris. Det er med andre ord ganske mange favoritter.

Se hva som «vekket» Svindal på de tidlige morgenene i Åre.

Her kan du spille Vikinglotto!

Tro på eget lag

Aleksander Aamodt Kilde kommer til Åre med positive tanker i bagasjen. Siden desember har han kjørt meget solid i verdenscupen, og går for medalje i VM.

– Jeg vet jeg er i form og har selvtillit på start. Jeg er offensiv i tankegangen og føler ikke helt på presset. Det er et godt utgangspunkt, sier Kilde til VG.

Han får spørsmål om å plukke ut sine favoritter, men fremhever først sitt eget lag.

les også

Aksel Lund Svindal holder fremtidsplanene hemmelige

– Vi har fire kandidater som har stilt godt i år. Vi har to som har vunnet super-G i år og jeg har vært på pallen. Adrian har vært topp 10. Så et meget sterkt lag.

– Vi føler oss litt på hjemmebane her i Sverige. Det kommer nok også mange nordmenn i løypene. Det blir gøy å kjøre.

Herrenes super-G kjøres onsdag og du ser øvelsen på NRK 1. Konkurransen starter 12:30.

VGs tips: Paris vinner

Onsdagens super-G blir åpen, men det betyr ikke at vi ikke finner et vinnerspill. Det blir på oddsfavoritten Dominik Paris, men til 4,25 er det god tilbakebetaling ved treff. Italieneren er i storform og viste i utforen i Kitzbühel at han er VM-klar og vel så det.

Et annet aspekt er den gode innsatsen kvinnene fra Italia viste i tirsdagens renn, en indikasjon på at støtteapparatet har funnet ut av løypa og hvordan den skal forseres på best mulig måte.

Vi prøver oss på Paris til 4,25 hos Norsk Tipping. Spillstopp er 12:25.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder