Jansruds VM-skjebne ikke avgjort: – Ser bra ut

ÅRE/OSLO (VG) Det er fortsatt usikkert om Kjetil Jansrud (33) rekker onsdagens VM-renn i super-G, mens Aksel Lund Svindal (36) er klar for å sette et solid karrierepunktum i Åre-VM.

  • Vegard Aulstad
  • Per Opsahl

Artikkelen er over ett år gammel

Det norske alpintlandslaget er på plass i Sverige. På et idyllisk plassert hotell oppe i fjellet utenfor Åre sentrum forbereder de seg nå til konkurranse.

Onsdag er det super-G for herrer i VM. Norge stiller med Svindal, Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted. Det store spørsmålet er om Jansrud er helt klar til å kjøre etter at han brakk to ben i venstre hånd på trening i forkant av utforrennet i Kitzbühel forrige helg.

les også

Slik skal Jansrud bli VM-klar

– Hånden er fortsatt ganske hoven, men vi får se an situasjonen. Vi har ikke så mange dager på å finne ut av det. Det ser bra ut fra mitt perspektiv, men jeg tar en avgjørelse sammen med det medisinske apparatet, sa Jansrud på mandagens pressekonferanse.

I utgangspunktet burde han ha leget skaden i seks uker.

Blir klart onsdag

– Når kan dere senest ta en avgjørelse?

– Jeg tenker at den kan tas nesten helt opp til rennstart onsdag morgen. Men man må vel ta en slags avgjørelse før det så jeg får forberedt meg mentalt, sier Jansrud til VG.

– Et visst handikap vil jeg nok uansett ha, la han til.

– Det er jo en risk at jeg kan slå opp skaden, og så må jeg takle smerten. Hvis noen gir meg sjansen til å starte, selv om jeg kanskje mister noen prosent, så vil jeg heller det enn ikke å starte i det hele tatt, sa Jansrud.

Motivert Svindal

Aksel Lund Svindal sliter med et vondt kne, og sto derfor over Kitzbühel. Han legger som kjent opp etter VM i Åre, men kneet skal ikke stoppe ham fra å delta i sine siste renn.

les også

Rivalens melding til Svindal: – Det er veldig trist, faktisk

– Jeg føler meg bra, og jeg tror det var en god beslutning. Når du har klare mål, så er det lettere å ta det helt ut. Når det er over så er det over. Og forhåpentligvis har jeg gjort noen gode renn. Jeg vet at jeg kommer til å savne dette. Det å tenke på det er en ting, men det å si det offentlig er skremmende, sa Svindal til VG.

Sammen med Jansrud har han stått opp før klokken fem for å få kjørt i VM-løypene de siste dagene.

– Det har vært tidlig, men sånn er det. Jeg føler meg klar for å gi gass, sier 36-åringen.

Mer om

  1. Vintersport
  2. Alpint
  3. Kjetil Jansrud

Flere artikler

  1. Slik var Jansrud og Svindals VM-drama i ni akter

  2. Jansrud kjører super-G i VM

  3. Aksel Lund Svindal holder fremtidsplanene hemmelige

  4. Slik skal Jansrud bli VM-klar

  5. Dobbelt norsk i Svindals siste renn: − En kongeavslutning

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder