Sejersted forslått, men uten alvorlige skader etter stygt fall

Adrian Smiseth Sejersted (25) slapp unna alvorlige skader da han kjørte ut og ble hentet ut med helikopter under fredagens superkombinasjon i Wengen, men kan ha pådratt seg en lettere hjernerystelse.

 • Jostein Magnussen
 • Camilla Vesteng
 • Jonas Wikborg

Smiseth Sejersted ble fraktet ut av utfortraséen i sveitsiske Wengen med helikopter og fraktet til sykehus etter et stygt fall i dagens superkombinasjon.

– Adrian har pådratt seg hjernerystelse og slått skuldra, opplyser sportssjef Claus Ryste til NRK.

Litt senere rettet landslagslege Marc Jacob Strauss det til at Sejersted «muligens har pådratt seg en lettere hjernerystelse».

– Adrian har det bra, men er forslått etter fallet. Han slo venstre skulder i møtet med sikkerhetsnettet, men føler selv at den bare er litt sår. Det er ingen symptomer på øvrige skader ut over at han muligens har pådratt seg en lettere hjernerystelse, sier Strauss i en pressemelding.

– Han blir på sykehuset for observasjon til lørdag. Dette er vanlig rutine, sier legen, som mener det er mulig at Sejersted blir klar til Kitzbühel-rennene neste uke.

Nordmannen, som startet som nummer 37, kjørte ut allerede etter 16 sekunder etter at han fikk en rotasjon. Deretter havnet han i de tre sikkerhetsnettingene.

Rennet ble stoppet i lang tid mens Sejersted fikk behandling. 25-åringen flys til sykehus i Interlaken, som ligger 12 kilometer fra bakken.

Stian Rekdal Nielsen i det norske trenerteamet forteller at Sejersted er våken.

– Han har kommunisert med en trener lenger oppe i bakken. Fysioterapeuten blir med ham til sykehuset, sier Nielsen til VG.

– Det var en ordentlig cowboy-runde i dag. Man ser at det er nære på å gå riktig galt for flere her, sa Aleksander Aamodt Kilde til NRK. 27-åringen var den første som satte utfor i Wengen.

HENTET UT: Her blir Adrian Smiseth Sejersted fraktet ut av løypa. Foto: Marco Tacca / AP

Smiseth Sejersted leverte et strålende resultat da han ble nummer fem i utforen i Beaver Creek i desember. Hans beste resultat i verdenscpen er 4. plass i super-G i Kvitfjell i 2018. Da vant Kjetil Jansrud. Sejersted var ett hundredel fra pallen.

Sejersted har slitt med skader, og måtte trekke seg fra VM i St. Moritz for tre år siden på grunn av en kneskade. I 2014 røk han korsbåndet under trening i Østerrike og mistet store deler av sesongen.

25-åringen fra Bærum har tre VM-starter. Alle i Åre i fjor. Best gikk det i super-G. Han ble nummer åtte, og ble beste nordmann i det rennet.

Syv andre utøvere har kjørt ut i Wengen i formiddag, de fleste kjørte ut helt nederst i utfortraséen og ingen kom til skade.

Matthias Mayer leder kombinasjonen etter utfordelen. Han er 0,53 sekunder foran Gilles Roulin. Aleksander Aamodt Kilde ligger på en 9. plass og har 1.12 opp til Mayer. Kjetil Jansrud er 1.36 bak på en 13. plass.

Mer om

 1. Alpint
 2. Adrian Smiseth Sejersted
 3. Vintersport

Flere artikler

 1. Godt utforrenn fra de norske, men Feuz ble for sterk

 2. Kilde falt utenfor pallen – er jevnt innenfor topp 10

 3. Kjetil Jansrud tangerte årsbeste

 4. Kilde ny verdenscupleder tross norsk nedtur i Kitzbühel-utforen

 5. Jansrud endelig på pallen: Tapte hundredelsdrama

Fra andre aviser

 1. Nordmann falt stygt – fløyet bort i helikopter

  Aftenposten
 2. Ble hentet i helikopter etter stygt fall: Sesongen over norsk alpinist

  Bergens Tidende
 3. Ble hentet i helikopter etter stygt fall: Sesongen over norsk alpinist

  Fædrelandsvennen
 4. Ny nedtur for Jansrud - pallplassen glapp for Kilde

  Aftenposten
 5. Ny nedtur for Jansrud - pallplassen glapp for Kilde

  Bergens Tidende
 6. Kilde leder verdenscupen i alpint sammenlagt etter bragd i Italia

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder