Aksel Lund Svindal og Norge mislyktes i VM-åpningen

ÅRE (VG) Aksel Lund Svindal (36) traff ikke i sin aller siste super-G. Ingen nordmenn var i nærheten av medalje under herrenes VM-åpning i Åre. Dominik Paris tok VM-gullet.

Adrian Smiseth Sejersted kom på 8. plass i mesterskapsdebuten.

Norge har ikke levert en dårligere super-G i mesterskap siden VM i Garmisch-Partenkirchen i 2011. For åtte år siden kjørte både Lund Svindal og Kjetil Jansrud ut, mens Truls Ove Karlsen ble Norges beste på 28. plass.

– Det ble mye vanskeligere enn jeg trodde det skulle bli. Jeg mislyktes både med planen og kjøringen. Det var ikke lett, sier Lund Svindal til VG.

Både han og Kjetil Jansrud har vunnet super-G i verdenscupen denne sesongen.

les også

Gullvinner Shiffrin kan skrive alpinhistorie: – Ekstremt komplett skiløper

Lund Svindal har ikke tatt gull i super-G i mesterskap siden OL-gullet i Vancouver for ni år siden.

I Åre var han bak vinneren Dominik Paris fra første mellomtid. Til slutt kjørte veteranen fra Romerike inn 92 hundredeler bak italieneren til 16. plass.

Lørdag avslutter Aksel Lund Svindal karrieren med utfor i VM - i den samme bakken han vant VM-gull både i utfor og storslålåm i 2007.

– Det kommer til å gå bra, lover han og minner om at han også for 12 år siden gjorde en svak super-G.

Superveteranen på 38 år, Johan Clarey, og Vincent Krichmayr delte sølvet bak Paris.

les også

Aksel Lund Svindal holder fremtidsplanene hemmelige

Aleksander Aamodt Kilde (26) gjorde en feil på «Lillbranten» og bommet på retningen inn i «Kanonrøret». Dermed var han sjanseløs på topplasseringene. Aamodt Kilde hadde et godt VM i 2017, men tok ingen medaljer. Sveits ble det 4. plass både i super-G og i superkombinasjonen.

– Det var kjipt. Det var ikke helt dagen i dag. Jeg ble kastet litt rundt og gjør flere feil. Jeg blir tatt litt på senga rett og slett, sier Aamodt Kilde til VG.

Kjetil Jansrud (33) staket seg ut med bare en hånd, men så fort grønne tall på de to første passeringene. Men Jansrud traff ikke godt videre nedover og havnet solid bak i mål. Dermed ingen suksess for den håndskadde gudbrandsdølen, som vant OL-gull i super-G i 2014 og knep sølvmedaljen under VM i St. Moritz for to år siden.

– Som lag presterer vi ikke. Det er veldig kjipt. Super-G var min mulighet. Den er borte nå. Vi får se hva som venter i utfor, sukker Jansrud til VG.

– Det smerter litt, men det er ikke noe som har skjedd. Den er klar for utfor, sier Jansrud om skaden i hånden.

Se VG-intervjuet med Jansrud her:

Adrian Smisted Sejersted (24) taklet heller ikke super G-traseen i Åre perfekt, men kjørte inn foran både Jansrud og Aamodt Kilde etter en god avslutning.

– Jeg er tålelig fornøyd. Det var en litt rotete runde. Det var krevende, sier Smistad Sejersted til VG. Søsteren Lotte har fortsatt familierekorden. Hun ble nummer seks i utfor under OL i Sotsji.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder