Nordmennene mener de ble spilt sjanseløse av arrangøren: - Tabbe

ÅRE (VG) Det norske laget mener arrangøren tabbet seg ut da de forberedte del to av kombinasjonen mandag. Halvt norske Alexis Pinterault (27) benyttet muligheten.

Lørdagens verdensmester Kjetil Jansrud gir mandagens Alexis Pinturault en klem i målområdet. Franskmannen var i en egen klasse i slalåmdelen av kombinasjonen og tok sitt andre VM-gull.

Med en mor fra Bergen, og norskt pass, samt at han er tidvis treningskamerat med nordmenn så var det naturligvis bare smil og gratulasjoner å få fra det norske laget.

Men innad i den norske troppen var det dårlig stemning og skuffede ansiktsuttrykk i målområdet.

For på tross av at Aleksander Aamodt Kilde var på skuddhold av medalje etter utfor-delen av kombinasjonskonkurransen, var han levnet svært få sjanse allerede før start av slalåmen.

les også

Dobbelt norsk i Svindals siste renn: − En kongeavslutning

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt hadde nemlig kjørt gjennom slalåmløypa, og mete arrangøren hadde ødelagt løypa.

– De har ødelagt rennet helt, dessverre, sa han.

– Tabbe

Løypa var lagt med vann og salt, noe som ville gjøre det lettere å starte tidlig. Det favoriserte spesial-slalåmutøverne som kom på tidlige startnummre.

– Dette er noe av det dummeste jeg har sett. Forholdene er så fine her, og så gjør de dette. Jeg vil gjerne høre begrunnelsen etterpå, sa Kjetil Jansrud på NRKs sending.

Aleksander Aamodt Kilde ble til slutt nummer 22 etter sitt forsøk, i det som ble beskrevet som en «umulig løype».

– Det var sjanseløst, rett og slett, sa Aamodt Kilde til VG etter rennet.

– Når man fra før av sliter med slalåm på forhold som er jevne og lette, så blir det vanskelig når man får enda en utfordring.

For etter hvert ble det stadig tydeligere at det var en stor fordel med et tidlig startnummer. For hver som kjørte ble gropene stadig dypere.

– Det er veldig dumt. Når man først har et underlag som er helt konge, kan man kanskje se på værmeldingen og se hva som kommer. Når man ser at det kommer varmt vær, hvorfor vanne? Det ser ikke ut som det fungerte veldig bra, fortsatte 26-åringen.

– Liten tabbe?

– Liten tabbe.

Han minner om at slalåmløpere er mye mer vant til å takle slike forhold.

Frustrerte flere

Kun Dominik Paris og Ryan Cochran-Siegle kjørte raskere enn Aamodt Kilde i den forkortede utforløypa.

Men i slalåmdelen innfridde forhåndsfavoritten Alexis Pinturault forventningene og satte press på konkurrentene. Ingen av fartskjørerne var i nærheten av å holde følge. Slovenske Stefan Hadalin tok sølv, mens Østerrikske Marco Schwarz kapret bronsen.

For de andre nordmennene ble det tøft. Rasmus Windingstad kjørte lenge godt, men ble dratt bakpå mot slutten og stoppet nesten helt opp.

Han delte også de overnevntes vurdering av løypa.

– Det er så fint grunnlag her at jeg skjønner ikke helt hvorfor det ble gjort. De har vært flinke så langt i VM, men en liten tabbe der, sier Rasmus Windingstad til VG.

les også

Vonn hedret av Stenmark – skal feste med Aksel Lund Svindal

– Når det er sagt er det fortjent seier til Pinterault. Norsk pass og alt, sier 25-åringen med et smil.

Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 16.

– Hva er klokka? spør han VG.

Han vil kjappest mulig i bilen, for nå venter en ni timers kjøretur hjem. For ham er VM over, for Pinterault har det så vidt begynt. Og gullmulighet 1 av 4 endte med fullklaff på første forsøk.

– Dette var en fantastisk start på VM for min del. Jeg er veldig glad nå, sa franskmannen etter rennet.

VG har ikke ikke lyktes å få kontakt med løypeansvarlig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder