Hirscher slo Kristoffersen - igjen: – Han er et hav foran resten

Henrik Kristoffersen (24) smilte og applauderte erkerivalen Marcel Hirscher (29) som ble for sterk i sesongåpningen. Nordmannen mener seierherren er «ett prosent bedre» enn ham.

– Hva skal man si? Ting man ikke skal si på TV?, sier Kristoffersen spøkefullt til NRK, før han blir mer seriøs:

– Nei da, han er et hav foran resten. Det er ikke bittert på noen som helst måte. Per dags dato er han bare tydeligvis ett prosent bedre eller noe sånn. Det er uansett godt å starte med en 2. plass. Ikke noe galt i det. Det er en lang sesong.

TRIOEN: André Myhrer, Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen var de tre beste. På dette bildet illustreres imidlertid pallen feil, da Kristoffersen ble nummer to. Foto: MARKKU ULANDER / Lehtikuva

Kristoffersen leverte to gode løp i sesongåpningen i Finland. Han avsluttet den første omgangen 0.07 bak erkerival Marcel Hirscher, men måtte se seg slått etter at østerrikeren satte utfor som siste kjører i finaleomgangen.

Til slutt var det fattige ni hundredeler som skilte de to slalåmgigantene.

– Vi er nesten jevngode, han er bare akkurat lite grann bedre, sier Kristoffersen.

les også

Svindal ble operert i hånden etter krasj

Hirscher sikret sesongens første seier. Kristoffersen starter sesongen med en 2. plass, mens svenske André Myhrer kapret tredjeplassen, 1.32 bak Kristoffersen.

Kristoffersen smilte, applauderte erkerivalen og ga ham en varm klem etter målgang, og nordmannen starter sesongen med en 2. plass. André Myhrer kapret tredjeplassen.

Dette var Hirschers tredje seier i Levi. Ingen har flere seiere i den finske bakken.

Ifølge tallene Kjetil André Aamodt tidligere har gitt til VG, var Hirscher og Kristoffersen nummer én og to etter hverandre 12 ganger mellom 2014 og 2017 i slalåm. Det gjentok seg fem ganger forrige sesong.

les også

Varsler grundig gjennomgang etter Johansson-disk

I en klasse for seg selv

Mellom 2014–17 var det nordmannen som hadde overtaket (1. plass 11 av gangene), men Hirscher har snudd den vonde trenden, og var foran ved fire anledninger forrige sesong.

De to slalåmgigantene fortsatte med andre ord der de slapp når årets sesong ble staket i gang i Finland.

De to var – som vanlig – sist ut da det hele skulle avgjøres. Og som vanlig var det mellom de det skulle stå om i jakten på sesongens første seier.

DOMINERER: Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen, her etter verdenscuprennet i Schladming i januar. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

les også

Northug gir seg selv frist til 15. desember på å finne formen

De to har i lang tid vært i en egen liga, og heller ikke i dag var det noen som kunne utfordre dem i kampen om 1. og 2.-plassen.

– Det er to fenomenalt gode slalåmkjørere som ligger flere hakk foran resten av verdens eliten. Sånn har det vært de foregående sesongene, sånn er det også i år, sa NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

Nybakt pappa på innerski

Det gikk ikke veldig bra for de andre nordmennene i finaleomgangen. Både Timon Haugan og Simen Ramberg Christensen kjørte ut, og Leif-Kristian Nestvold-Haugen gjorde nesten det samme.

Han hadde 1.12 å ta inn på Hirscher etter den 1. omgangen, men havnet på innerski i sitt andre løp, og måtte tråkke seg opp til porten. Da gikk klokken fort, og Nestvold-Haugen, som ble far for andre gang natt til lørdag, havnet på 24. plass, 9.64 bak Hirscher.

les også

Her er EFTAs Kristoffersen-dom: – Ingen full seier

– Det ble litt antiklimaks det der. Kroppen hang ikke helt med der, og på denne snøen er det vanskelig å hente seg inn igjen. Men jeg har vunnet gull i helgen likevel jeg, sier den Nestvold-Haugen ifølge NRK.

Jonathan Nordbotten klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen. Sebastian Foss-Solevåg var heller ikke med, da han kjørte ut i 1. omgang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder