FRAKTET BORT: Maria Therese Tviberg ble løftet opp i et helikopter etter at hun falt på den første treningen til utforrennet i Lake Louise. Foto: Eric Bolte, USA Today Reuters

Norsk alpinist fraktet bort i helikopter: Mister OL etter å ha røket korsbåndet for fjerde gang

Den norske alpinisten Maria Therese Tviberg (23) ble løftet bort i helikopter etter å ha falt under utfortrening i Lake Louise tirsdag. Nå ryker resten av OL-sesongen.

FALT: Maria Therese Tviberg. Foto: Norges Skiforbund

- Maria Tviberg har røket fremre korsbånd i høyre kne. Hun blir i nær framtid fraktet hjem til Norge for videre behandling, heter det i en pressemelding fra Skiforbundet.

Bildene fra Canada tirsdag kveld viste at hun ble løftet opp i et helikopter i en pose, sammen med en redningsmann fra helikopteret.

Fikk du med deg? Jansrud-seier i Lake Louise

Derfra bar det rett til sykehus, hvor hun ble undersøkt. Det ble meldt om at hun hadde smerter i kneet, før den endelige dommen kom grytidlig onsdag morgen, norsk tid:

Korsbåndet er røket. Det innebærer at Tvibergs OL-sesong er over.

Fjerde gang

Åsane-kvinnen har en lei forhistorie med kneskader: Hun har hatt tre korsbåndskader på tre år.

Forrige gang det skjedde, var i 2015. Da var det tredje gang på tre år hun opplevde samme type skade. Venstrekneet hadde allerede fått korbåndet avrevet to ganger, før det i 2015 gikk også i høyrekneet.

Etter det VG får opplyst, er det Tvibergs høyre kne det har gått utover denne gangen også. Dermed har hun nå to alvorlige skader i hvert kne.

Les også: Ragnhild Mowinckel om Vonns opprør

Tviberg lider dermed samme skjebne som Kenneth Gangnes nylig gjorde. Landslagshopperen hadde nettopp kommet tilbake fra en korsbåndskade, men under en trening for et par uker siden hadde han et fall.

Nok en gang var det kneet det gikk utover, og OL-sesongen er dermed over før den har startet for Gangnes. I likhet med Tviberg har også han røket båndet to ganger i hvert kne.

Topp ti-plassering

Tviberg representerer Geilo og er 23 år gammel. Hun var med i årets alpin-VM, der hun ble nummer 25 i super-G.

Hun har kjørt verdenscup siden 2015 og har 10. plass fra kombinasjonen i Crans Montana som sin beste plassering i karrieren. Tviberg tok to NM-gull i Narvik i mars.

Hos arrangøren får VG opplyst at de ikke kan gå ut med opplysninger om den norske alpinisten.

Lund Svindal: - Digg at kneet fungerer

Lake Louise er den andre verdenscuphelgen i Nord-Amerika etter at kvinnene kjørte slalåm og storslalåm i Killington i USA sist helg.

De norske langt bak

Treningen fortsatte etter at den norske alpinisten var fraktet bort. Tina Weirather fra Liechtenstein hadde beste tid, foran de to italienerne Elena Fanchini og Sofia Goggia, som var bare to og tre hundredeler bak. Viktoria Rebensburg, som vant storslalåm lørdag, hadde fjerde beste tid.

Les også: Kristoffersen om Ligety-raseriet

Ragnhild Mowinckel var 3.29 sekunder bak bestetiden og ikke blant de 30 beste. Kajsa Vickhoff Lie var 4.40 sekunder bak Weirather.

Det skal kjøres verdenscuprenn i utfor fredag og lørdag i Lake Louise, før helgen avsluttes med super-G søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder