Kristoffersen har signert landslagskontrakt - må trene alene

ALPINT

Norges Skiforbund og Henrik Kristoffersen (23) er blitt enige om en landslagskontrakt. Men alpinisten må trene alene frem til 1. oktober.

Publisert: Oppdatert: 03.07.17 13:38

Frem til den datoen får han ikke trene med landslaget eller benytte seg av fasilitetene på Olympiatoppen. Dermed venter nær 90 dager med trening på egenhånd, før han kan slutte seg til landslaget.

Da er det kun fire uker igjen før verdenscupen starter med storslalåm i Sölden.

– Hvorfor starter han med landslaget 1. oktober og ikke tidligere?

– Ingen kommentar, svarer far Lars Kristoffersen kort på VGs henvendelse.

På samme spørsmål svarer sportssjef for alpint i Skiforbundet, Claus Ryste, følgende:

– Vi ønsker å bruke litt tid på å få til en god prosess. Nå har vi gitt beskjed om dette internt og gitt beskjeden ut, så alle vet hvordan dette skal foregå.

Årsaken til uroen mellom Kristoffersen og Skiforbundet skal dreie seg om at den nå 23 år gamle slalåmspesialisten har brutt landslagets interne disiplinærregler.

Lest denne? Derfor bor ikke Kristoffersen med lagkameratene

Negative oppslag

Avtalen gjør at Henrik Kristoffersen kan konkurrere for Norge i både verdenscup- og OL-sammenheng den kommende sesongen.

– Oppslagene i media om uenigheten mellom Skiforbundet og meg har ikke vært positive for noen, erkjenner Henrik Kristoffersen i pressemeldingen. Han sier han nå skal fokusere all energi på å vippe Marcel Hirscher ned fra tronen.

Energi er også Ryste opptatt av.

– Vi har brukt ganske god tid på dette nå. Det har vært viktig for oss. Det har vært samtaler rundt mange ulike ting. Vi har hatt et år med mye energibruk på eksterne ting, innleder Ryste overfor VG.

– Alpinlandslaget har alltid hatt en sterk kultur. Det er viktig å få tilbake fokus på det og se fremover, fortsetter sportssjefen.

Ordene «fokus» og «fremover» gjentas av Lars Kristoffersen.

– Nå kan vi ha fokus på det som skal skje fremover i tid og vi kan få ro rundt det. Det er det vi alle er enige om å gjøre nå, og det må til for at hele Alpin-Norge skal få en kjempesesong neste år, sier Kristoffersen til VG.

Kommentar: Kristoffersen-saken er en krisecocktail

Dermed er en av to konflikter mellom Norges Skiforbund og Henrik Kristoffersen lagt delvis på is.

Uenigheten vedrørende 23-åringens sponsoravtale med Red Bull har ennå ikke gått over. Kristoffersen fikk nei til bruk av sponsoren på hjelmen da saken ble tatt opp i Oslo Tingrett i desember.

I pressemeldingen fra Skiforbundet heter det seg at de fortsatt er «uenige i prinsippsaken rundt den omtalte Red Bull-avtalen».

Her kan du lese mer om