Kristoffersen på skuddhold i Åre: 18 hundredeler skiller topp tre

ÅRE/OSLO (VG) Henrik Kristoffersen har alle muligheter til å sikre seg sin første VM-medalje i karrieren. Han har 18 hundredeler opp til ledende Alexis Pinturault.

Med startnummer én klokket «Spjælingen fra Rælingen» inn på tiden 1.10,15 i den krevende storslalåmen i Åre-VM fredag.

Ledelsen varte ikke lenge. Med nummer to på brystet overtok Alexis Pinturault den, 18 hundredeler foran Henrik Kristoffersen.

Like bak der igjen kom Marcel Hirscher. Østerrikeren la seg inn foran Kristoffersen, men bak Pinturault. Han har ti hundredeler opp til franskmannen og åtte ned til den norske 24-åringen.

les også

Mener manglende istrening kan være årsaken til at Kristoffersen sliter

Følg 2. omgang fra 17.45 her!

De tre forhåndsfavorittene er suverene i tet. Franske Thomas Fanara holder 4.-plassen på listen, men han har 42 hundredeler opp til sin landsmann i tet. Bak der er sveitsiske Loic Meillard 75 hundredeler bak Pinturault.

Henrik Kristoffersen ligger med andre ord godt i rute til å ta sin første VM-medalje i karrieren. Han, som står med seks jr.-VM-gull, OL-bronse i slalåm og OL-sølv i storslalåm, har tre 4.-plasser som beste resultat i VM.

– Jeg er med i kampen, så alt kan jo skje, sier Kristoffersen til VG.

– Og det er jo i andreomgang du er best?

– Da får vi håpe det blir sånn nå og, svarer 24-åringen med et smil.

les også

Slik blir sportshelgen på TV

Fått med deg denne?

Skuffet Kilde

For Aleksander Aamodt Kilde har VM blitt en nedtur.

For 26-åringen som hadde medalje som et mål, har resultatene vært langt unna det han har vist i verdenscupen tidligere i sesongen.

Skuffet møter han VG i målområdet etter utkjøringen.

– Dette oppsummerer vel VM greit for min del, sier Kilde.

En 24. plass i super-G, 8. i utfor, 22. i kombinasjonen (hvor forholdene ødela mye for ham) og utkjøring nå i storslalåmen var ikke godt nok, ut fra egne målsettinger.

– Nå er det snart konkurranser på hjemmebane i Kvitfjell. Jeg ser fremover og håper folk kommer og ser på selv om ikke Aksel er der lengre.

Nå reiser han hjem i morgen.

PS: Leif Kristian Nestvold-Haugen er på en 10. plass, 1,58 sekunder bak Pinturault. Rasmus Windingstad er fem plasser bak der igjen, 1,67 bak.

les også

Kristoffersen ladet opp med Shiffrin: – Jeg ble ikke slått

PS 2: 2. omgang går etter planen av stabelen 17.45. Den kan du se på NRK eller følge i VG Direkte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder