ALPINESS: Henrik Kristoffersen i aksjon i Stockholm i dag.

ALPINESS: Henrik Kristoffersen i aksjon i Stockholm i dag. Foto: Jonas Ericsson/Getty Images

Kristoffersen om bråket: − Blir fremstilt veldig svart-hvitt

Etter en skuffende alpindag i Stockholm snakket Henrik Kristoffersen (24) for første gang om de siste dagers kontroverser. Skiforbundet bekrefter at partene skal evaluere situasjonen om en ukes tid.

– Alt som er utenomsportslig, blir veldig svart-hvitt fremstilt med syndebukker og helter. Det kan vi ta en annen gang. Akkurat nå er det viktigere med sporten, sier Henrik Kristoffersen til NRK i sitt første intervju gitt etter at konflikten mellom ham og teknikktrener Stefan Kornberg ble kjent.

Den endte med at sistnevnte trakk seg på dagen. Overfor TV 2 bekrefter Skiforbundet at situasjonen skal evalueres om en ukes tid.

– Å finne en løsning for resten av sesongen, var viktig for begge parter. Det er ikke mange treningsdager igjen, syv-åtte dager. Vi vil evaluere situasjonen med alle de involverte parter etter det, sier kommunikasjonssjef Espen Graff til kanalen.

les også

Ekspert om Kristoffersen-konflikten i alpint: – Laget lider

Overfor NRK understreket Kristoffersen at han først og fremst ønsket å svare på sportslige spørsmål etter å ha kjørt parallellslalåm i Stockholm, men han svarte likevel på kanalens oppfølgingsspørsmål om han ønsker å trene utenfor landslaget.

– For å være helt ærlig, så har ikke jeg vært i så mange samtaler om det. Akkurat nå så har jeg ikke så mye mer å si. Jeg vet ikke så mye mer enn det som har stått i mediene, sier Kristoffersen.

Tidlig exit

«Spjælingen fra Rælingen» sier selv at han prøver å fokusere på det sportslige, men leverte i hvert fall ikke varene i duell mot Sebastian Foss-Solevåg.

I den første åttedelsfinalen i parallellslalåmen i Stockholm var Kristoffersen hele 41 hundredeler bak Foss-Solevåg, og det klarte storslalåmverdensmesteren ikke å ta igjen i omgang nummer to.

Kristoffersen nærmet seg riktignok noe, men endte til slutt solide 34 hundredeler bak. Det så likevel ikke ut til å være noen sure miner mellom de to landslagskollegene, for de to ga hverandre en klem i målområdet.

Uansett ble det en tidlig exit for Henrik Kristoffersen i byarrangementet i den svenske hovedstaden.

– Henrik er ikke så skarp i city-events. Akkurat det formatet passer ikke ham foreløpig, sier tidligere toppalpinist Kjetil André Aamodt på NRK.

Foss-Solevåg kom på sin side best ut mot Marco Schwarz i den første av to kvartfinaler, men østerrikeren kom knallhardt tilbake i den andre og sørget for Foss-Solevåg-exit i kvartfinalen. Han ble beste nordmann i Stockholm.

Ramon Zenhäusern vant foran svenske Andre Myhrer. Marco Schwarz ble nummer tre.

Opp- og nedturer

Konkurransen kjøres bare to dager etter at Kristoffersen misset pallen i Åre-slalåmen og bare fire dager etter at han vant VM-gull i storslalåm samme sted.

Gjenopplev den gullmagien her:

Dagene imellom har ikke forløpt uten overskrifter.

Bare timer etter at «Spjælingen fra Rælingen» kjørte ned til en 8. plass på VM-slalåmen, kom nyheten om at teknikktrener Stefan Kornberger sluttet på dagen etter en konflikt med nettopp Kristoffersen.

les også

Aamodt om Kristoffersen-konflikten: – Alle har et ansvar

Alpin-gutta bekreftet at Kristoffersen-konflikten påvirket dem inn mot VM, men VG-kommentator Leif Welhaven minner om at saken ikke er svart-hvit.

Heller ikke Ragnhild Mowinckel fikk det til å stemme i duell mot Mikaela Shiffrin. Hun røk ut i åttedelsfinalen, og det gjorde også Kristin Lysdahl, som var den andre norske kvinnen som deltok i Åre. Hun tapte i duell mot Frida Hansdotter.

Mikaela Shiffrin vant foran Christina Geiger. Hjemmehåpet Sven Larsson ble nummer tre. Seieren til Shiffrin gjorde for øvrig at hun er vinner av slalåmcupen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder