SJANSELØST: Slalåm for kvinner kunne ikke arrangeres torsdag.
SJANSELØST: Slalåm for kvinner kunne ikke arrangeres torsdag. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

OL-krise for alpint: Slalåmrennet tatt av vinden

Publisert: Oppdatert: 14.02.18 04:02
ALPINT

Nok et OL-renn i alpint er tatt av vinden. For den norske rennsjefen Atle Skårdal er det tøffe dager. Men værmeldingen er positiv.

Etter flere utsettelser måtte arrangørene gi opp litt før klokka halv fire i natt: Også slalåm for kvinner måtte avlyses på renndagen og flyttes. Det blir nytt forsøk fredag.

Også storslalåmrennet til kvinnene, som opprinnelig skulle ha gått mandag, måtte utsettes.

Arrangørene prøvde å kjempe mot vinden, men måtte til slutt gi opp å avvikle slalåmrennet. Bildene fra bakken viste at avlysningen var riktig.

Den tidligere toppalpinisten Atle Skårdal er rennsjef for kvinnealpint, og får dermed nye problemer å hanskes med.

– Det var nok ingen sikkerhetsrisiko her i dag, men det kom noen vindkast, og da snakker vi skikkelig vindkast, øverst i traseen. Jeg synes juryen har gjort det strålende. Den utsatte for å se om forholdene forandret seg. Skårdal gjorde en flott jobb og var fornuftig, sier Norges alpinsjef Claus Ryste til NTB.

Mandag var det kritikk mot kombinasjonsrennet for menn endte opp med en super-G-variant i stedet for ei skikkelig utforløype.

Pyeongchang-området ligger svært utsatt til for vind, men værmeldingen er oppløftende: Vinden skal løye de nærmeste dagene.

Torsdag er det meningen å avvikle både utfor for herrer og storslalåm for kvinner.

Denne artikkelen handler om