TALENT: Gian-Luca Barandun.
TALENT: Gian-Luca Barandun. Foto: Jeffrey Swinger / REUTERS

Sveitsisk alpintalent omkom i paragliding-ulykke

ALPINT

Herrenes alpinsirkus er rystet av et tragisk dødsfall bare to uker før verdenscupåpningen i Levi. Søndag omkom Gian-Luca Barandun (24) i en paragliding-ulykke.

Publisert: Oppdatert: 05.11.18 16:44

Det bekrefter det sveitsiske skiforbundet på sine nettsider mandag.

– Vi er i sjokk og i sorg. Den sveitsiske skifamilien sender våre tanker til familien i denne vanskelige tiden, sier forbundets administrerende direktør Markus Wolf.

Barandun ble bare 24 år og var i ferd med å etablere seg i fartsdisiplinene i verdenscupsirkuset i alpint. Hans beste resultat der er en 9. plass i kombinasjonen i Bormio i 2017. Han presterte også en 15. plass i utforen i Wengen forrige vinter.

Denne vinteren skulle etter planen bli hans tredje sesong med de raskeste alpinistene i verden, men slik blir det altså ikke.

Det var i en paragliding-ulykke søndag at Barandun på tragisk vis mistet livet sitt søndag. Ifølge den sveitsiske avisen Blick skal Barandun ha fløyet i nedadgående spiraler da han mistet kontrollen over skjermen sin og krasjet med bakken med døden til følge.

– Det er alltid tragisk når en ung person dør, uansett om det er en idrettsutøver eller ikke, skriver den norske landslagstreneren Christian Mitter, for øvrig født i Østerrike, i en sms til VG.

Det er andre gang på ett år at herrenes verdenscupsirkus i alpint mister en utøver så altfor tidlig. Forrige vinter omkom franske David Poisson (35) etter et treningsuhell.

PS: For herrene begynner verdenscupen i alpint den 18. november med slalåm i finske Levi. Fartsåpningen skjer den 24. november. Den opprinnelige åpningen i Sölden den 27. oktober ble avlyst.

Her kan du lese mer om