Norges håp i lagkonkurransen røk etter ski-mist: - Det skal ikke skje

ÅRE (VG) Sebastian Foss Solevåg (27) var Norges sterkeste kort i lagkonkurransen i VM. Norge hadde ledelsen i kvartfinalen mot Italia. men så skjedde noe han ikke har opplevd på mange år.

Publisert:

les også

Nordmennene mener de ble spilt sjanseløse av arrangøren: - Tabbe

Sebastian Foss Solevåg skulle bare vinne sin duell i den fire etapper lange lagkonkurransen i VM i Alpint i åre. Sunnmøringen bokset ned portene og alt var som normalt, helt til skien røk uten forvarsel og han klarte ikke fullføre.

– Man prøver sitt beste og så plutselig forsvinner det materialet man stoler mest på. Jeg har kjørt fem-seks år uten at det har skjedd. Det skjer av og til, men det skal absolutt ikke skje i dag, sier Foss Solevaag til VG.

– Hvor leit er det?

– Det er veldig skuffende ikke bare for meg, men for laget. Vi hadde et veldig sterkt lag i dag, og vi hadde en veldig stor sjanse på medalje, så det er kjipt.

Da Foss Solevåg mistet skia ledet Norge 1-0, etter at VM-debutant Thea Louise Stjernesund slo Irene Curtoni i sin duell.

Men Italia fikk blod på tann og vant til slutt 3-1 da resten av det norske laget, Kristin Lysdahl og Leif Kristian Nestvold-Haugen, heller ikke maktet å vinne sine dueller.

– Det var kjipt med Sebastian som nok var vår sterkeste løper her. Det er jo ikke hans skyld at han mister skia. Det skal ikke skje. Så er det marginer, i fjor ble det OL-bronse på tid, nå ryker vi ut i et tett renn, sier Nestvold Haugen til VG.

– Det var skuffende, vi hadde et sterkt lag, følger Thea Louise Stjernelund opp.

Nestvold-Haugen tapte sitt par med to hundredeler.

les også

Vonn hedret av Stenmark – skal feste med Aksel Lund Svindal

Dermed røk Norge allerede i kvartfinalen - i samme disiplin som de tok OL-bronse i forrige sesong.

Altfor tidlig, i et kveldsrenn i flomlys, som innbydde til publikumsfest i den svenske fjellandsbyen.

For svenskene hadde på sin side stilt mannsterke opp i Åre, med medaljesjanser for første gang i mesterskapet. Men det gikk et unisont sukk gjennom tribunen da de røk ut for Sveits allerede i sin kvartfinale.

For arrangøren, som tidvis har slitt med å trekke nok tilskuere, var dette en like stor nedtur.

Sveits tok seg helt til finalen, de, der det til slutt slo Østerrike på tid. Italia vant på sin side bronsefinalen mot Tyskland.

Det norske laget forbereder seg til storslalåm og slalåm fra torsdag og gjennom helgen. Nok med en ekstra gjennomgang av utstyret.

– Jeg har jo folk som følger med meg 24 timer i døgnet, så det er ingen menneskelig feil, forteller Foss Solevåg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder