FALT: For andre gang denne vinteren kjørte Aleksander Aamodt Kilde ut av konkurranse. Foto: Marco Trovati / AP

Kristoffersen nærmere Kilde i totalcupen etter super-G-debut og Kilde-fall

Aleksander Aamodt Kilde jaktet nye poeng ned til Henrik Kristoffersen i totalcupen, men falt ut av super-G-konkurransen i Hinterstoder. Istedenfor er det «Spjælingen fra Rælingen» som tar innpå 27-åringen fra Bærum.

 • Jonas Wikborg

Kilde startet fantastisk, var i klar ledelse etter den første mellomtiden, men så gikk det galt.

Han kom på innerski og fikk en rotasjon – og falt ut av konkurransen i Hinterstoder. Det er andre gang i løpet av vinteren at den stabile 27-åringen fra Bærum kjører ut.

– Jeg går på, og plutselig er skia borte og jeg ligger i snøen. Det skjer uten at jeg rekker å tenke. Det er skummelt å tryne sånn. Plutselig går kneet eller leggen, sa Kilde til TV 2 etter fallet.

Dermed øker han ikke forspranget ned til Henrik Kristoffersen i totalcupen sammenlagt. Der blir han stående på 1022 poeng.

Det gjenstår ti verdenscuprenn etter lørdagens super-G.

Ikke så imponerende å falle, men her viser Kilde seg frem:

Henrik Kristoffersen verdenscupdebuterte på sin side i super-G med startnummer 32.

Han endte på 22. plass, noe som tilsier ni verdenscup-poeng, og med det tar han litt innpå forspranget til Kilde. Nå skiller det 65 poeng mellom de to nordmennene.

NY FØLELSE: Her har Henrik Kristoffersen kjørt i mål i et verdenscuprenn i super-G for første gang i karrieren. Foto: GEORG HOCHMUTH / APA

For Kjetil Jansrud gikk det heller særlig bra. Han gjorde en grov feil tidlig, nærmest tverrstilte skiene sine og tapte mye tid. Det klarte han ikke å hente igjen, og i mål var det rutinerte fartsfantomet over sekundet bak teten. Han endte til slutt som nummer seks.

les også

Norsk nedtur etter strålende 1. omgang

Seieren gikk til Vincent Kriechmayr (startnummer 1), som vant med tiden 1.33,08. Mauro Caviezel ble nummer to, bare fem hundredeler bak, mens Matthias Mayer endte på 3. plass, ytterligere tre hundredeler bak det igjen.

Kilde toppet super-G-cupen før lørdagens renn, men er nå forbigått av både Kriechmayr og Caviezel der. Kilde blir stående på 336 poeng, noe

Caviezel tar teten med totalt 365 poeng, Kriechmayr følger tre poeng bak, mens Kilde ligger som nummer tre med 336 poeng. Det gjenstår to super-G-renn.

Mer om

 1. Vintersport
 2. Aleksander Aamodt Kilde
 3. Henrik Kristoffersen
 4. Kjetil Jansrud
 5. Alpint

Flere artikler

 1. Kilde mistet ledelsen i verdenscupen

 2. Kilde ny verdenscupleder tross norsk nedtur i Kitzbühel-utforen

 3. Norsk nedtur etter strålende 1. omgang

 4. Kilde verdenscupvinner etter avlysning: – Surrealistisk

 5. Kjetil Jansrud tangerte årsbeste

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder