Kjetil Jansrud vant super-G-åpningen: - Utopisk gøy

Kjetil Jansrud dundret inn til sin første verdenscupseier for sesongen - uten å være helt fornøyd med egen innsats. Og de norske fartskongenes vanvittige super-G-dominans i Lake Louise nekter å stoppe.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er på en måte utopisk gøy å åpne sesongen med en seier. Som idrettsutøver synes jeg at det alltid er ting å forbedre, men personlig, kan det ikke bli bedre, sier Jansrud til VG på telefon fra Canada, midt mellom en rekke seiersseremonier.

I år som i fjor gikk han helt til topps i super-G-rennet i Lake Louise, da han sikret sesongens første verdenscupseier.

– Jeg var litt lettet da jeg kom i mål, for jeg hadde bestemt meg for å risikere mye, kjøre med intensitet og energi, forteller Jansrud om sin egen kjøring.

Kjetil Jansruds seier er den syvende norske super-G-seieren i Lake Louise - på rad. Aksel Lund Svindal har vunnet hele seks seirer, den første i 2005, den siste i 2015. Og Kjetil Jansrud har plukket opp stafettpinnen, med seier i 2014, i fjor og nå altså i 2018.

– Hvorfor kan dere innkassere seier etter seier i Lake Louise?

– Det er nettopp det vi ikke kan, det er ikke mulig å innkassere seire på dette nivået. Vi er veldig flinke til å ikke se oss bakover, tenke at det er ett fett om vi har vunnet før. Når det er sagt, har jeg ingenting imot å forlenge akkurat denne rekken, forteller Jansrud.

les også

Lund Svindal med en sterk åttendeplass i Lake Louise

Svindal tok føringen

Det ble tidlig klart at det var en god norsk dag i emning. Aksel Lund Svindal tok ledelsen med startnummer fem, hele 37 hundredeler foran Thomas Dressen.

– Han har kjørt helt perfekt her, sa NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

– Det var litt rusk inn mot henget. Men jeg synes mye av det er veldig bra, selv om jeg har for mye respekt for åpningshenget her. Jeg er litt for feig, rett og slett, sier Svindal til NRK.

Men allerede to startnummer bak kom Vincent Kriechmayr, som slo nordmannens tid med 43 hundredeler og gjorde Svindals opphold i lederposisjonen kort. Svindal, som har vunnet super-G seks ganger i nettopp Lake Louise, måtte håpe på at Kjetil Jansrud kunne forsvare Norges ære.

les også

Svindal- og Jansrud-konkurrent hentet av luftambulanse etter stygt fall

Outsider overrasker

Og som han gjorde det. Kjempen fra Vinstra åpnet bak sin østerrikske rival på første mellomtid, men kom opp i en enorm hastighet i mellompartiet, og klarte å forsvare ledelsen helt inn. 14 hundredeler var til slutt det som skilte ham fra Kriechmayr.

– Det er mange gode som kan utfordre meg om super G-cupen, men jeg tror Kriechmayr er den nærmeste. Han kjører bedre enn meg i de tekniske partiene, forklarer Jansrud om det store bildet.

Utfordrerne kom på rekke og rad, men verken Hannes Reichelt, Matthias Mayer eller Beat Feuz klarte å true tiden til Jansrud. Mauro Caviezel var nær å sjokkere, da han var hundredelen foran på tredje passering.

– Jeg var ganske svett i panna da han var foran, forklarer Jansrud, etter at seieren var sikret.

Men sveitseren klarte ikke å matche Jansrud helt inn, og kom til slutt på tredjeplass.

Aksel Lund Svindal ble nummer fem, Adrian Smisted Sejersted imponerte med en 8. plass, mens Aleksander Aamodt Kilde sikret en tolvteplass.

les også

Narvik slo Hafjell/Kvitfjell i VM-kampen – måtte vente på gratulasjonen fra taperen

PS! Aksel Lund Svindal ble beste norske med en 8. plass i sesongåpningen i utfor i Lake Louis lørdag. Enda mer skuffende var Kjetil Jansruds 13. plass, og Aleksander Aamodt Kildes 15. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder